Tyske delstatsmyndigheter i Schleswig-Holstein tildelte mandag konsesjon til NordLink, den planlagte likestrømskabelen som skal gå mellom Sirdal i Vest-Agder og Wilster i Schleswig-Holstein. Det melder Avisen Agder.

Konsesjonen gjelder likeretteranlegg ved tilknytningspunkt til tysk nett og kabellegging på land og i sjøen ut til 12-milssonen utenfor Tysklands kyst.— Dette er en viktig milepæl for prosjektet, og vi er svært glad for å få denne avklaringen på tysk side, sier prosjektdirektør Stein Håvard Auno til avisen.

NordLink-prosjektet venter nå på behandling av konsesjon for tysk farvann utenfor 12-milssonen og konsesjon fra Danmark for den delen av kabelen som går gjennom dansk farvann. I tillegg skal Olje- og energidepartmentet ta stilling til anleggskonsesjon på norsk side og utenlandskonsesjon for utveksling av kraft.

NordLink vil koste mellom 1,5-2.0 milliarder Euro. Den undersjøiske kabelen vil ha en kapasitet på 1400 MW, og gå mellom. Planen er å ta investeringsbeslutning i 2014, og at kabelen settes i drift i 2018. Eiere er Statnett med 50 % og 50 % til de tyske partnerne TenneT og KfW.