Klokka 6.13 fikk politiet og brannvesenet inn melding om røykutvikling og mulig skogbrann på Odderøya, mellom museet og festivalplassen.

Sammen med ambulansetjenesten rykket enhetene ut til stedet. Ved vannkanten fant de et kaffebål. Og en sinna mann.

Morgenbad

Vedkommende som hadde utløst aksjonen, hadde fyrt opp et kaffebål på svaberget. Men lett vind gjorde at flammene spredde seg.

Politiet tok en alvorsprat med mannen, som vil bli anmeldt for uaktsom omgang med ild. Foto: Baard Larsen

Han var rimelig sint over at det ble så mye oppstyr over hans lille uhell, og mente det var helt unødvendig å komme så mange folk. At vedkommende tidligere har vært i kontakt med politiet, gjorde heller ikke humøret bedre.— Jeg skulle bare lage litt kaffe før jeg tok meg et morgenbad. Oppbudet her er jo helt "overkill", formelig ropte mannen til nødetatene på stedet.

Blir anmeldt

Etter at brannvesenet hadde slått ned den siste rest av flammer på stedet, sørget politiet for at gjerningsmannen fikk marsjordre bort fra Odderøya.

Da meldingen gikk på skogbrann på Odderøya, rykket også ambulansen ut sammen med politiet. Foto: Baard Larsen

— Kaffebålet til mannen har spredd seg, men han har klart å slå ned på mesteparten av flammene selv, sier innsatsleder Olav Rokseth ved Kristiansand politistasjon.- Han kommer til å bli anmeldt for uaktsom omgang med ild. Egentlig er det bare flaks at ikke det ble en større brann. Svaberget har hindret en større spredning, for terrenget er knusktørt, legger han til.

Avhøres senere

Innsatsleder Rokseth sier gjerningsmannen har fått forklart alvoret i det som har skjedd, men at vedkommende vil bli fulgt opp senere med tanke på hva som blir reaksjonsformen.

— Han er en gammel kjenning av oss, og var ikke i form til å prates med nå. Derfor tar vi tak i hendelsen senere. Mannen har fått beskjed om å forlate Odderøya, sier Rokseth.

— Ellers vil jeg legge til at brannen viser at man må være enormt forsiktig med ild nå. Flammene sprer seg ekstremt fort nå som det er knusktørt ute, advarer innsatslederen.