Et vitne sier til Fædrelandsvennen at ulven ble påkjørt av en personbil rett over midnatt, ikke langt unna Eiken kirke.

Ulven måtte avlives etter påkjørselen. Foto: Privat

— Politiet ble varslet om hendelsen slik at viltnemnda kom til stedet, sier vitnet. Vedkommende ønsker ikke å stå fram med navn.- Det ble ikke sendt noen patrulje til stedet, ettersom Statens naturoppsyn og viltnemnda var varslet, sier operasjonsleder Øyvind Andersen i Agder politidistrikt.

— At dette var en ulv, ble først bekreftet i ettertid at av vi fikk melding om påkjørselen, understreker Andersen.

Hannulv

— Det er en forholdsvis stor hannulv, som jeg tror er den samme ulven som har vært i området tidligere, sier leder for viltutvalget i Hægebostad, Tore Johnny Eikeland.

Ulven tok Eikeland med seg, og den ligger foreløpig i frysa.— Statens naturoppsyn sier at ulven blir sendt til obduksjon for å undersøke størrelse, vekt, genetisk utspring og hva ulven har spist, opplyser Eikeland.

Ulven blir hentet av SNO på onsdag, og skal sendes til Direktoratet for Naturforvaltning i Trondheim for undersøkelser.

Var i live

- Hva tenkte du da meldingen kom?

— Da jeg fikk meldingen, tenkte jeg at dette sikkert kunne stemme. Vi har jo hatt noe ulv i området tidligere. Jeg har ikke vært borti ulv tidligere, så dette var et spesielt møte, erkjenner lederen av viltutvalget.Ulven ble påkjørt av en bil, som en del skader i fronten.

— Dyret hadde så store skader at den måtte avlives på stedet av dyrevernmessige hensyn. Den var i live etter kollisjonen og så ikke bra ut, forteller vitnet.

Flere ulver i området?

Kurt Rossevatn, som er medlem i Hægebostad viltutvalg, utelukker ikke at det kan være flere ulver i Vest-Agder til tross for nattens hendelse.

— Den ulven som er drept nå, ligner ikke på ulven som ble sett i Kristiansand for en måned siden. I tillegg er det sett ulv på to forskjellige steder på nesten samme tid, påpeker Rossevatn.Han utelukker ikke eventuell felling av vinterpelsen kan være årsaken, men heller mer mot at det her er snakk om to ulver.

Spesiell oppførsel

— At en ulv blir påkjørt mellom et byggefelt og en kirke, er jo utrolig. En spesiell oppførsel av ulven, som kanskje ikke er så redd for mennesker, legger han til.

Ulven hadde kollidert med en bil, men det var ikke så lett for viltutvalgets folk å se andre skader enn skuddskadene på dyret, bortsett fra blodet.— Obduksjonen vil nok vise hva skadene innvendig var, sier Rossevatn.