Det var Utdanningsforbundets eget blad, Utdanning, som først erfarte at opptrappingsvarselet kommer i dag onsdag, i stedet for fredag, slik det tidligere er meldt.

Fra pålitetelig kilde får Fædrelandsvennen bekreftet at opptrappingsplanen vil komme i dag onsdag.

Etter det Fædrelandsvennen erfarer vil varselet komme i løpet av ettermiddagen.

Det er i strid med hva fylkesleder Åse Løvdal i Utdanningsforbundet i Vest-Agder har sagt tidligere. Hun fortalte at varselet skulle komme fire virkedager før skolestart. For de skolene som begynner torsdag 14. august, betydde det fredag 8. august. Det samme bekreftet oppvekstdirektør Arild Rekve i Kristiansand onsdag formiddag:

— Jeg har fått beskjed om at Utdanningsforbundet vil varsle omfanget av streikeopptrappingen fredag, sier Rekve.Det har ikke lykkes Fædrelandsvennen å få noen forklaring på at varselet kommer tidligere.

Arbeidsgiver får beskjed først

Det er arbeidsgiver som skal varsles først. Det vil si kommuner og fylkeskommuner. Disse skal varsle videre til de skolene det gjelder.

— Vi har beredskapsplaner vi vil følge dersom streiken opptrappes slik at den rammer skoler i Kristiansand, sier Rekve.

Han sier også at han er urolig for konsekvensene dersom det opptrappes til en storkonflikt neste uke.

Frykter konflikt

— Jeg er urolig for en stor konflikt. Vi er avhengige av et godt samarbeid framover med lærerne for å gi barna den beste skolen, sier han.

Informasjonen vil komme fra Utdanningsforbundet sentralt til kommunene, som vil informere videre til den enkelte skole. Alle tilgjengelige medier vil bli brukt, både massemedier, kommunens nettsider og hver enkelt skoles hjemmesider.

Forbundsleder Ragnhild Lied uttalte til NTB mandag at hun ikke ser det som sannsynlig at streiken blir avverget før skolestart.