Sigurd Flydal skulle komplimentere hobbyrommet i Vågsbygd. Han fikk med seg både verktøykasse, verktøyskap, luftkompressor og jekk. Foto: Reidar Kollstad

— Jeg har leie ut september, men satser på å selge ut før den tid. Du ser jo responsen, sier Mushom.

Rett etter klokka ni, på salgets første dag, var det allerede kø i familiebedriften. Mushom jobbet sammen med faren, Arthur, fra 1997 til 2008. De siste seks årene har han selv stått ved roret, men nå går det mot slutten.

— Det er selvfølgelig veldig trist, men det er en fornuftig avgjørelse. Bygget skal rives og markedet har blitt tyngre, sier Stein Arild Mushom.

Tomta i Vågsbygdveien er nemlig en del av planene til nye Kirstens Park. Bortimot 130 boliger og store butikk- og kontorlokaler reises i årene som kommer. I fjor åpnet første salgstrinn, der 4200 kvadratmeter er avsatt til næring og 2000 kvadratmeter til 37 boliger. Trinn to bestod av ett bygg med 18 leiligheter, mens tredje salgstrinn igangsettes i høst. Tomta hvor Arthurs Jernvare ligger, er en del av prosjektets fjerde eller femte salgstrinn.

Stein Arild Mushom vet ikke hva han nå skal gjøre, men håper det ordner seg.

— Det er vanskelig å søke jobb, når man samtidig vil holde det hemmelig at man legger ned butikken. Nå som det er avgjort, er jeg åpen for jobbtilbud, sier Mushom.

Sigurd Flydal er sokneprest i Sirdal, men er hobbysnekker i boligen i Vågsbygd på fritiden. Han var en av dem som handlet på opphørssalgets dag.

— Jeg har et hobbyrom i huset her i Vågsbygd. Da jeg leste annonsen om salget, tenkte jeg det var mulig å få kjøpt noen ting jeg mangler, sier Flydal.

Han synes det er synd at familiebedriften nå avvikles.

— Det er trist. Jeg vet godt hvem Arthur er og har handlet hos ham flere ganger. Det har alltid vært et hyggelig sted å komme, sier Flydal.