Marius Dreyer Heldal (grønn jakke) strekker for å ta på artisten Yosef Walde-Mariam. Konserten til Madcon ble en fest i Mandals gater. Foto: Espen Sand
Tshawe Baqwa i Madcon var en populær mann torsdag kveld. Foto: Espen Sand
Disse to unge jentene dro på konsert med nye parykker. Foto: Espen Sand
Rapduoen fikk med seg publikum i Mandal. Foto: Espen Sand
Marius Dreyer Heldal (13, foran t.v.), Thomas Ervik fra Bergen og André Neresen fra Sandnes gledet seg til konsert. Foto: Espen Sand

— Når konserten begynner skal jeg strekke meg og prøve å ta på dem, smiler Dreyer Heldal.

Drøye ti minutter ut i konserten til rapduoen Madcon ble det full klaff for 13-åringen fra Mandal. Fingertuppene møtte Yosef Walde-Mariam som koste seg på scenen med flere tusen unge fans foran seg.

- Mest galskap med Tshawe

— Jeg var på konsert med Madcon i Buen for noen år siden. Nå gleder jeg meg til å høre dem igjen. Tshawe er favoritten min, det er mest galskap med han, sier Dreyer Heldal.

Sammen med ungdommene Thomas Ervik fra Bergen og André Neresen fra Sandnes, står han tett opp mot gjerdet på første rad.— De er kule og synger bra, mener bergenseren.

Glatt scene

Når Tshawe Baqwa og Yosef Walde-Mariam entrer scenen, like over halv ti på Skalldyrfestivalens første dag, tar det fullstendig av i Mandal sentrum. Den erfarne duoen, med seks albumutgivelser og seks Spellemannspriser på merittlisten, hadde skalldyrpublikummet i sin hule hånd. De serverte et forrykende sceneshow og presenterte etter hvert sine to megahiter «Beggin» og «Glow».

Alt gikk på skinner om man ser bort fra en til tider farlig glatt scene.

— Nå tror jeg vi må ha en tørkepause. Det er så glatt på scenen at jeg frykter å gå på trynet og knekke beina om jeg skal danse videre, sa Tshawe Baqwa.

Manglet kun Madcon

Skalldyrgeneral Jallis Eriksen mente Madcon var et naturlig valg som årets headliner.

— Det handler jo selvsagt om hva som er tilgjengelig, men Madcon var i grunnen det eneste norske bandet i den sjangeren vi ikke har hatt i Mandal. I fjor hadde vi både Vinni og Erik og Kriss. Det funket som bare det, og nå håper jeg Madcon kan gjøre det samme, sa Eriksen like før konserten startet.

Den populære rapduoen fra Østlandet skuffet ikke en eneste av de fremmøtte.