— Sønnen min, 12-åringen, har veldig vondt i nakken og ryggen i dag, og er kraftig forslått. I natt lå han med nakkekrage i fem timer på sykehuset, forteller Pål Stokkedalen.

Han er faren til de to guttene som lørdag kveld ble angrepet uprovosert av en 29 år gammel mann.

På butikken med bestemoren

Lørdag kveld var guttene sammen med bestemoren sin og ei fire år gammel lillesøster. Da bestemoren gikk inn på Kiwi i Kongens gate i Kristiansand, sammen med fireåringen, for å handle, ventet brødrene utenfor.

I mellomtiden dukket 29-åringen opp og gikk løs på dem.

— Minstemann, 11-åringen, har fått slag i ansiktet, i leppa og på armen. Han har mye blåmerker, forklarer faren.

- Sparket mens han lå nede

29-åringen tok 12-åringens rullebrett, som han deretter slo gutten med.

— 12-åringen gikk rett i bakken da han slo ham. Deretter ble han sparket mens han lå nede. Ei kvinne forsøkte å hjelpe. Hun ble da også angrepet, forteller Stokkedalen.

Politi og ambulanse ble tilkalt.

- Et sjokk

Pål Stokkedalen og kona reiste umiddelbart ned til Kiwi-butikken da de fikk melding om volden, og ble med 12-åringen i ambulanse til Sørlandet sykehus.

— Det hele er jo et sjokk, og vi er i sjokk. Det er skummelt, tragisk og uvirkelig at et voksent menneske kan gå løs på to barn på denne måten, sier han.

- Hvordan takler guttene det som har skjedd?

— De er litt stille i dag, og sier ikke så mye. Vi har latt dem få litt fred og ro. Eldstemann har bursdag i dag, så det er trist at dette la en demper på feiringen, forteller Stokkedalen, som sier at skolen vil hjelpe til med å følge opp guttene med nødvendig hjelp.

- Erkjenner straffskyld

Gjerningsmannen er en kjenning av politiet. Han ble søndag avhørt.

— Han sier at han husker lite av det som har skjedd, men han erkjenner straffskyld, sier Berit Woxen, jourhavende jurist ved Agder politidistrikt, til Fædrelandsvennen.

Hun opplyser at mannen hevder at han var beruset i gjerningsøyeblikket.

Mannen vil bli fremstilt for varetektsfengsling mandag, og politiet vil til uka fortsette etterforskningen av saken.