Både bilinteresserte og Ford-forhandleren har ventet i spenning på den nye Ford Mondeo som skal avløse forgjengeren som kom helt tilbake i 2007. Hemmeligholdet fra Ford-importøren har vært strengt, men fredag formiddag rullet første utgave av nye Mondeo inn i Sørlandshallen med Bay Autos daglige leder Øyvind Lien ved rattet. Og gjett om han gleder seg til å vise fram bilen til de mange tusen som kommer til å besøke bilutstillingen i Sørlandshallen denne helga.

Kjell Hæstad, en av tre i messekomiteen, og daglig leder hos Røinås Bilforretning, viser gjerne fram den gullforgylte Mazda CX 5, mestselgende SUV de to siste årene.
Geir Skogdalen, Dag Rune Simonsen og Rune Svellingen, alle fra Gumpens Auto Vest, kretser rundt den nye Passaten, en av de heteste nyhetene på helgens bilutstilling.

— I går fikk vi også vite prisene på nykommeren. og de ble svært gunstige i forhold til de hardeste konkurrentene, slo en optimistisk Lien fast.

Ny Passat

Men han er ikke alene om å vise fram bilmodeller som ikke har vært å se i Norge så langt. Også den nye Volkswagen Passat er på plass i Sørlandshallen, en bil salgssjef hos Gumpens Auto vest, Geir Skogdalen, forventer kommer til å sette ny fart på salget av store stasjonsvogner. Da vi møtte ham slet han med å finne plass til alle bilene han ønsket å vise fram for bilinteresserte sørlendinger. - Skulle gjerne vist 25 biler, men må nok nøye meg med 20, deriblant også en ny Tourareg, toppmodellen blant SUV-ene til Volkswagen.

Og en av de rutinerte selgerne hos Gumpen, Dag Rune Simonsen, feirer like godt 30 år som Gumpen-ansatt på sin egen 48 års dag lørdag. - Flott måte å feire begge deler på, slår han smilende fast.

Mer enn 200 biler

Kjell Hæstad, daglig leder hos Mazda-forhandler Røinås Bilforretning, er en av tre i komiteen som arrangerer årets bilmesse. Fredag formiddag mente han å ha det meste under kontroll, men måtte innse at det blir langt over de planlagte 200 nye bilene i Sørlandshallen denne helga. - Her er så mange som har så mye de vil vise fram, sa Hæstad som selv hadde gullforgylt en Mazda CX 5 og plassert en plakat med gullmedalje foran «gullbilen» for å vise sørlendingene at denne bilen har solgt mest blant SUV-ene både i fjor og så langt i år.

6000 besøkende

Og Hæstad var rimelig trygg på at det blir folksomt i Sørlandshallen lørdag og søndag. - Vi håper på 6000 besøkende de to dagene, sier Hæstad som ikke er i tvil om at nybilinteressen er på topp for tiden. 2014 blir et gullår for bilbransjen, antagelig det nest beste gjennom tidene når det gjelder antall solgte biler. - Aldri har det vært billigere å kjøpe og drifte bil i forhold til folks kjøpekraft, slår han fast. I tillegg er det de siste årene lansert nye finaniseringsformer for kjøp av bil kombinert med en rekordlav rente.

Rune Andersen

Og til å bidra til å skape stemning i Sørlandshallen, får Hæstad og co solid assistanse fra bilinteresserte komiker Rune Andersen. Han skal opptre med sketsjer og korte show på alle forhandlerstandene gjennom mesteparten av helga.

— Ingen tvil om at Bilexpo 2015 skal bli den beste bilmessen noensinne i Kristiansand, slår Hæstad fast vel vitende om at det har vært arrangert slike i snart 20 år i byen.