— Vi var litt spente på den nye banksjefen, men det gikk heldigvis bra, konstaterer en lettet Svenn Olaf Pedersen.

Les mer:

I tillegg til 70.000 kroner fra Søgne og Greipstad Sparebank, kommer 25.000 kroner fra Søgne kunstlag og 10.000 fra en privatperson — nemlig initiativtaker Pedersen selv.

Kunstinteressen er større enn politikerne fatter.

Dermed står det så langt 105.000 kroner på kontoen.

Mange vil gi

— Klart jeg også måtte bidra, humrer Pedersen, men understreker at det er et godt stykke igjen til målet på 250.000 kroner. Det er beløpet han har lovet kunstner Michael Rieu for skulpturene.

Steinskulpturene til Michael Rieu hadde stått i Høllen i fire år, uten at noen ville bla opp den halve millionen kunstneren krevde for dem. Saken tok en helt ny vending da kunstneren aksepterte en minstepris på halve det opprinnelige beløpet. Foto: Reidar Kollstad

— Vi har fått tilsagn fra mange som vil gi. Det er både bedrifter, organisasjoner og privatpersoner, forteller Pedersen.

— Det er snakk om ganske betydelige beløp, men vi har ikke fått pengene før de er på konto, framholder Pedersen, som leder innsamlingen i samarbeid med Søgne kunstlag og lokalavisen Søgne og Songdalen Budstikke.

Det er hyggelig å se at det mobiliseres fra alle kanter.

— Hvor kommer givergleden fra?

— Folk synes det er fint at de blir stående i Høllen. Og så tror jeg de ønsker å vise at kunstinteressen er større enn politikerne fatter, mener Svenn Olaf Pedersen.

- Naturlig å bidra

Vidar Skaaland, banksjef i Søgne og Greipstad sparebank, berømmer initiativet til Pedersen.

— For en lokal sparebank er det naturlig å være med på å bidra til at skulpturene blir stående i Høllen til allmenn glede. Det er hyggelig å se at det mobiliseres fra alle kanter. Og vi er trygge på at Søgne kunstlag sørger for at verkene blir ivaretatt på en god måte, sier Skaaland.