— Dette er ikke pent av Edvardsen, sier teolog og prest Trond Solvang til Vårt Land.

- Trenger akutt hjelp

Han har jobbet med pengeinnsamling for ideelle organisasjoner i nesten 30 år. Solvang frykter at giverne kan bli lurt av teksten som Edvardsen la ut på hjemmesidene til Troens Bevis. Her skriver Edvardsen at det er krise for organisasjonen.

Edvardsen skriver at organisasjonen har valget mellom å gjennomføre tre kampanjer i Thailand i november eller å gi medarbeiderne lønn, og skriver videre:

«VI KAN IKKE AVLYSE KAMPANJENE. VI KAN HELLER IKKE LA VÆRE Å GI VÅRE ARBEIDERE SIN LØNN. En arbeider er sin lønn verdt. VI TRENGER AKUTT HJELP TIL Å KOMME UT AV DENNE KRISEN!»Mandag skriver Vårt Land at Troens Bevis allerede hadde fått inn pengene til den planlagte misjonskampanjen i Thailand:

— Før vi sendte ut meldingen, hadde vi fått inn såpass at vi skal klare å gjennomføre kampanjene i Thailand. Men dette dreier seg om at vi ligger fire millioner bak budsjettet, sier Edvardsen til avisa.

Da Fædrelandsvennen snakket med Edvardsen forrige uke, opplyste han at krisen dreiet seg om en likviditetskrise:— Vi har budsjettert med at vi også i år ville få en vekst på ti prosent og har lagt opp aktiviteten deretter. Men vi har ikke fått den veksten vi hadde ønsket. Derfor er vi i en kritisk situasjon nå.

Ser man på regnskapet, viser det at Troens Bevis har økt inntektene de siste årene. I 2011 var driftsinntektene på 38 millioner, i 2012 var det 40 millioner og i fjor 44 millioner kroner.

- Ingen krise

Trond Solvang mener at Edvardsen forleder leserne:

— Her er det ingen krise, slik som leserne kan bli forledet til å tro. Det er mer en krise i ledelsen, siden de har budsjettert for mye og satt i gang prosjekter uten å ha pengene på plass først, sier Solvang videre til Vårt Land.

Slik svarer Edvardsen på kritikken til avisen:

— Vi har fire millioner kroner mindre enn budsjettert. Dersom dette ikke er en krise, så vet ikke jeg.