— Situasjonen har vært alvorlig, sier direktør John Olsen ved Vest-Agder-museet i en pressemelding. Det var svært kjærkomment da forslaget til statsbudsjett bakte inn 1 million kroner i øremerkede midler til vedlikehold av Setesdalsbanen og antikvariske bygg ved museet.

Kongsgård

Til sammen får museet 17.331.000 kroner til neste år, mot 16.031.000 kroner i år. Av økningen på 1,3 millioner kroner er 300.000 kroner indeksregulering.

— Det har jo også lenge vært snakk om at bygningsmassen ved utendørsmuseet på Kongsgård står i fare for å råtne. Hvor mye av dette går til det formålet?

— Vi fikk midler til dette i 2013 og inn i 2014, og en del er gjort. Den økningen er videreført, og nå kommer altså disse pengene i tillegg slik at vi kan fortsette arbeidet, sier en fornøyd museumsdirektør til Fædrelandsvennen.

Vedlikehold

Med de friske midlene sikter museet mot å få to operative lokomotiver i drift på Setesdalsbanen i Vennesla, og vognparken trenger dessuten sårt vedlikehold.

— Nå har vi muligheten til å legge langsiktige planer for vedlikehold. Denne bevilgningen har vært svært viktig å få på plass for å sikre driften av jernbanen fremover, sier Olsen.