Til sammen skal et titalls menn fra hele Norge ha slått til på den falske sex-annonsen på nettet. Tenåringene skal ha lurt dem for rundt 150.000 kroner som ble betalt i form av gavekort, skriver Malvikbladet, som først omtalte saken. De er nå siktet for grovt bedrageri.

Datakjede reagerte

Opprullingen av saken startet med at en datakjede stusset over at en rekke gavekort var bestilt og sendt til en adresse i Søgne.

— Kjeden tok kontakt med oss, og vi begynte å nøste i saken, sier Jahn Ove Thorsen, etterforskningsleder ved Søgne og Songdalen lensmannskontor, til Fædrelandsvennen.

Etterforskningsleder i Søgne og Songdalen, Jahn Ove Thorsen. Foto: Kjetil Reite

Politiet avdekket at en 18-åring fra Søgne og en 17-åring fra Malvik i Sør-Trøndelag hadde samarbeidet om svindelen. Tenåringene hadde gitt seg ut for å være prostituerte og avtalt møter med norske menn fra hele landet.

Mennene betalte på forhånd ved å kjøpe gavekort i nettbutikker. Siden fikk de ikke tjenesten de hadde betalt for.

Tilsto alt

I forrige uke ble guttene pågrepet i en felles aksjon mellom politiet i Søgne og Songdalen og Malvik. 18-åringen la alle kortene på bordet umiddelbart.

— Han har erkjent å ha lagt dette ut på nettet og fått gavekort i retur, og det sammenfaller med det vi har av opplysninger, sier Thorsen.

Politiet har ikke hørt noe fra mennene som kjøpte falske eskortetjenester.Ifølge Thorsen vil de trolig ikke bli etterforsket.

— Kjøp av sex er forbudt, så det er vel ikke alle som vil eksponere den biten der. Disse guttene har funnet en nisje i markedet som fungerte en stund, sier Thorsen

Dømt før

I juni ble 18-åringen dømt til 16 dagers betinget fengsel med to års prøvetid for en annen nettsvindel.

I tilståelsesdommen fra Kristiansand tingrett går det fram at han lurte ti menn til å forhåndsbetale varer de ikke fikk.

De betalte for PC-utstyr for til sammen 30.000 kroner etter at tenåringen hadde annonsert på nettet.

Foran dommeren oppga han å være skoleelev.

Fædrelandsvennen har vært i kontakt med 18-åringen, som ikke ønsker å kommentere saken.