ØIF-trener Marinko Kurtovic er superstolt over å være serieleder til jul. Her er han ikke fullt så fornøyd med dommerparet i første omgang. Foto: Jan Erik Stiland
Det var stor stemning på ØIF-benken det siste minuttet av kampen mot Fyllingen. Foto: Jan Erik Stiland

— Det første kvarteret vårt var forrykende. Det var gøy å se, for det er slikt vi har arbeidet hele uka for å fremstå etter den dårlige kampen mot Bodø sist, forklarer trener Marinko Kurtovic.

Han sendte utpå et lag som løp gjestene fra vest totalt i senk. Etter 12 minutter ledet arendalittene med ti mål. De nesten 900 tilskuerne trodde knapt det de så. Forvandlingen fra den tafatte Bodø-kampen var total.

- Presisjon og hurtighet

Naturlig nok klarte ikke hjemmelaget å hole samme intensitet hele kampen gjennom. Dermed kom Fyllingen nærmere innpå i perioder, men aldri med mindre enn tre mål.

— Vi løper med presisjon og hurtighet i dag, på det nivået vi ønsker å være. I de periodene vi klarer det, kjører vi over Fyllingen, mener Kurtovic.

Han er svært fornøyd med å kunne sende spillerne hjem til familiene i julen, som serieledere.

- Kjempestolt

— Å slå tilbake som i dag, er alfa og omega for selvtilliten i gruppa, og for fortsettelsen. Jeg er superstolt over at vi er serieledere til jul, avslutter ØIF-treneren.

Før cupfinalen venter Halden på bortebane. Dermed har ikke treneren ofret finalen en tanke ennå.

Det har nok tilskuerne som fikk se håndball på øverste hylle lørdag, begynt å gjøre.