Tatt i 240,26 kilometer i timen på E 18

En bilist ble tatt i 240,26 kilometer i timen på E 18 i Lillesand lørdag ettermiddag.

Publisert

Øystein Krogstad, distriktsleder for Utrykningspolitiet (UP) i Agder og Rogaland, er sjokkert over at en bilist kjørte i over 240 kilometer i timen på E 18 i Lillesand lørdag ettermiddag. Foto: Jon Anders Skau

— 240,26 kilometer i timen er helt hinsides. Jeg er målløs. Jeg har aldri hørt om en så høy hastighet på E 18, sier Øystein Krogstad, distriktsleder for Utrykningspolitiet (UP) i Agder og Rogaland.

Klokken 14.35 lørdag ble en bilist tatt i rekordfart på E 18 i Lillesand. Mannen kjørte forbi en sivil UP-motorsykkel, da han trøkket inn gassen til hybridbilen sin og suste gjennom Steinsåstunnelen.

Snittmålt tre ganger

UP sin politioverbetjent snittmålte først bilen i 240,26 kilometer timen gjennom Steinsåstunnelen, deretter i 183 kilometer i timen og til slutt i 154 kilometer i timen.

Den høyeste farten UP noensinne tidligere har målt på E 18 er noe over 200 kilometer i timen, ifølge Krogstad.

- Ubetinget fengsel

Førerkortet ble beslaglagt på stedet. Fartssynderen har ikke erkjent forholdet.

— Mannen kan forvente seg ubetinget fengsel og inndragelse av førerkortet i minimum tre år, forteller Krogstad.

- Var han flau da han ble tatt?

— Han skyldte på bilen. Den var så sprek at han falt for fristelsen til å trøkke litt på. En slik hybridbil kommer raskt opp i høy fart.

Ingen kjenning av politiet

Bilisten er ingen kjenning av politiet, og mannen hadde ingen prikker i sertifikatet fra før av.

Han er i slutten av 30-årene, og skal ha prøvelånt hybridbilen.

— Hvis sjåføren hadde kjørt ut av veien i denne farten, hadde det vært «game over». Jeg håper vi ikke opplever en slik hastighet igjen, understreker UP-lederen, som tror farten som ble målt på E 18 lørdag kan være verstingrekord på landsbasis.

Publisert