— Risten som er montert er avleggs. Den burde vært erstattet med en flomrist som ikke så lett ville ha tettet seg, sier Jens Kristensen, som i en mannsalder drev Søgne Rørservice.

Han spør også på om det gamle avløpsrøret har vært sjekket med kamera med tanke på å avdekke brudd eller andre forhold som hindrer full vanngjennomstrømming.

Også Vidar Wiestad i ingeniørvesenet i Kristiansand kommune reagerer på bildene som ble vist av risten i media.

— Det ser ut som om åpningen rundt risten er for liten til at blader og lignende slipper gjennom. I kommunen monterer vi en annen type rist, som blant annet har større åpning nederst, sier Wiestad.

LES OGSÅ:

— Har fungert

Driftsdirektør Per Torgersen ved Sørlandet sykehus sier de har vurdert risten som tilstrekkelig, og at denne også jevnlig har blitt kontrollert. Det har imidlertid ikke vært foretatt kamerasjekk av hele avløpsrøret.

— Når alle skadene etter flommen er utbedret skal vi granske hvordan dette kunne skje og se hva som kan gjøres for å forhindre en gjentakelse, sier Torgersen.

LES OGSÅ:

Støtter sykehuset

Odd Holskog i Septikservice var mandag morgen med på å grave fram risten. Han mener imidlertid at 10 centimeters åpning mellom gitrene burde være tilstrekkelig.

— For meg er oversvømmelsen et mysterium. Det så ut som om det var god gjennomstrømming i avløpsrøret. Jeg lurer på om de enorme vannmengdene er et resultat av et dambrudd eller lignende oppe i baneheia. Jeg kan ikke forstå at det regnet så mye, sier Holskog.

LES OGSÅ: