En 81 år gammel mann er omkommet etter at han ble påkjørt i Nodeland sentrum i Songdalen søndag ettermiddag.

Mannen var i ferd med å krysse veien med rullator da han ble påkjørt av en varebil. Han døde på sykehuset av skadene, opplyser politiet klokken 18.30. ## Fotgjengerfelt

— Forholdet skjedde i eller ved et fotgjengerfelt, opplyser operasjonsleder Per Kristian Klausen ved Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Ifølge politiet skjedde ulykken i eller ved et fotgjengerfelt. Foto: Torbjørn Witzøe

81-åringen ble hentet av luftambulanse og brakt til Sørlandet sykehus i Kristiansand. Han fikk behandling av ambulansepersonell på stedet etter ulykken.— Han har brekt begge bein og hadde store blødninger, sa operasjonslederen til Fædrelandsvennen etter ulykken.

Tilstanden til mannen ble da betegnet som kritisk.

En person siktet

Frontruten på varebilen ble knust i sammenstøtet. Bilføreren er en 20 år gammel mann fra Songdalen. Førerkortet hans er beslaglagt og han må rutinemesssig avlegg utvidet blodprøve. Det er iflølge politiet imidlertid ingenting som tyder på at han var beruset.

— Bilføreren er foreløpig siktet for uaktsomt kjøring etter Veitrafikklovens paragraf 3. Den videre etterforskning vil vise om siktelsen vil bli utvidet til uaktsomt bildrap, sier Klausen.

I varebilen satt det også en passasjer. Verken føreren eller passasjeren ble skadet i ulykken.

Veien stengt

Både politi, ambulanse og luftambulanse rykket ut til stedet da hendelsen ble meldt om klokken 14.16. Mens krimteknikere fra politiet og UAG-gruppen til Statens vegvesen gjorde tekniske undersøkelser på ulykkesstedet søndag ettermiddag, var fylkesvei 461 stengt.