— Jo raskere forhandlingene kan komme i gang, jo før kan streiken avblåses. Det arbeides iherdig for å komme videre, sier Mette Gundersen.

Ap-politikeren fra Kristiansand sier KS-styret tirsdag kom med et nytt forslag som hun mener imøtekommer lærerne på viktige områder. Hvorvidt arbeidstakerorganisasjonen nå åpner for å droppe punktet om mer bundet arbeidstid vil hun imidlertid ikke si.

— Jeg ser at spekulasjonene på akkurat det går i alle retninger, men dette er spørsmål som partene skal forhandle om. Det vil ikke være naturlig å røpe tilbud vi gir vår motpart gjennom media, sier Mette Gundersen.Hun er klar på at det er partene selv som må komme til enighet, og går dermed imot dem som mener regjeringen burde ha kommet på banen og stoppe lærerstreiken.

— Det er partenes ansvar å ordne opp i en konflikt, men det er viktig at alle som jobber med skolepolitikk ikke sier en ting i valgkamp og noe annet når det skal bevilges penger. Da oppstår det en tillitskrise, sier hun.

Leder i Utdanningsforbundet, Ragnhild Lid, sa tirsdag ettermiddag at lærerorganisasjonen er positiv til nye forhandlinger dersom KS forlater kravet om økt tilstedeværelse.

— Vi er positive til nye samtaler med KS. Så får vi se hva som tilbys. Dersom de har tenkt å forlate kravet om økt tilstedeværelse har vi et bra utgangspunkt for å gå i nye forhandlinger, sier Lid.