— Sindre Lunke, Kristian Aasvold klarte seg bra, men Andreas Vangstad, Morten Mørland og Fridtjof Røinås gikk hardt nedpå.

Sportsdirektør i Team Sparebanken Sør-laget, Atle Kvålsvoll, sier det ble et ritt preget av velt på fredagens etappe av Arctic Race of Norway. Etappen på 207 kilometer fra Honningsvåg til Alta ble vunnet av Alexander Kristoff foran Thor Hushovd. Sparebanken Sørs spurter, Fridtjof Røinås, kom blødene i mål drøye fire minutter senere.

— Nå har jeg hatt to velt her oppe. Så jeg er forslått, men med godt mot. Den var vanskelig å få sove i natt, og den blir sikkert ikke bedre i natt. Jeg har heldigvis gått ned på venstresiden begge ganger. Så jeg kan i hvert fall sove brukbart på høyre side, sier Røinås.

Kvålsvoll forklarer at de store lagene begynt å sette opp farten for spurten. Sparebanken sør-rytterne lå på høyresiden i veien, bak IAM-laget. En syklist foran i feltet slapp flasken, som en rytter sklei på.

— Hele spurttoget vårt gikk hardt ned, sier Kvålsvoll.

Han trekker fra Andreas Erlands lange utbrudd som dagens høydepunkt. Han var også eneste rytter som gikk helskinnet gjennom etappen.

— Med Sondre visste vi det alltid var store muligheter i samlet spurt, Røinås er et lite stykke unna det nivået. Men hele laget blir stadig bedre, sier Kvålsvoll.

Neste på programmet for Røinås er Tour de l´Avenir, Tour de France for U23-ryttere med landslaget fra 24. august. Han tar nå ingen sjanser før høstens store høydepunkt

— Hvis jeg må presse kroppen så hardt at det går utover oppladningen til l´Avenir, så står jeg heller av Arctic Race. Men jeg føler ikke at jeg er helt der ennå, sier Røinås.