Den siste tiden har det kommet fram at Snapchat er blitt brukt til flere kriminelle handlinger blant ungdommer, som trusler. Foto: ERIC THAYER

KRISTIANSAND: Ifølge tiltalen skal to 19 år gamle gutter ha hatt samleie og annen seksuell omgang med ei 14 år gammel jente. Deler av handlingen ble filmet og fotografert.

I forkant av overgrepet ble jenta skjenket med alkohol og var svært beruset. Hun har forklart at hun ikke var i stand til å si nei til sexen.

— De tiltalte har grovt utnyttet den tilstanden hun var i, sa bistandsadvokat Kristine Eide i retten.

150.000 kroner

Hun la ned påstand om at guttene skal betale 150.000 kroner i oppreisning til jenta.

En av guttene erklærte seg skyldig da var saken oppe i Kristiansand tingrett mandag. Han innrømmet også å ha delt et bilde av sexen med en kamerat gjennom bildedelingstjenesten Snapchat.

Den siste tiden har det kommet fram at Snapchat er blitt brukt til flere kriminelle handlinger blant ungdommer, som trusler. Foto: ERIC THAYER

— Dette gjør risikoen for spredning av bilder større, og det er uheldig for den som er involvert, sier aktor, statsadvokat Jan Tallaksen til Fædrelandsvennen.Den andre gutten har delvis erkjent straffskyld. Aktor mener førstnevnte bør dømmes til fengsel i ett år og tre måneder. Straffen for tiltalt nummer to ble foreslått til ett år og seks måneder.

Én million brukere

Mobilappen Snapchat har vokst kraftig siden starten i 2011, og har i følge Wikipedia over én million norske brukere. De fleste er ungdommer. Snapchat gjør det mulig å dele foto og video og legge til tekst og tegninger.

Meldingene kalles «snaps», og til forskjell fra andre liknende tjenester er bilder og video kun synlig i ti sekunder. Deretter blir snappene slettet fra mottakerens mobil. Meldingene kan likevel spares ved å ta et bilde av skjermen.

Den siste tiden har det kommet fram at tjenesten er blitt brukt til flere kriminelle handlinger blant ungdommer, som trusler.