— Det er en stor ære å bli valgt som Søgne Høyres ordførerkandidat. Jeg sier tusen takk for tilliten.

Slik var Tom Løchens korte takketale til nominasjonsmøtet etter at han utfordret sittende ordfører og vant kampen om førsteplassen på Høyres kommuneliste. Han fikk 33 stemmer, mens 31 ga sin stemme til Åse Severinsen.

Trakk sitt kandidatur

Etter å ha tapt valget om førsteplassen, takket ordfører Åse Severinsen nei til å stille som kandidat lengre ned på lista. Mye av grunnen til dette var at varaordfører og partiets gruppeleder Helge Andresen først trakk sitt kandidatur. Han var av nominasjonskomiteen foreslått på andreplass, men trakk seg da et flertall av årsmøtet bare ville kumulere den øverste plassen på lista.

Varaordfører Helge Andresen (t.v.) og ordfører Åse Severinsen fikk ikke nominasjonsmøtet tillit. Erik Langeland (i midten) trakk også sitt kandidatur da det ble klart at dagens lederduo ikke blir med videre. Foto: Tore André Baardsen

— Jeg har arbeidet i tre år med Helge Andresen, og opplever ham som veldig dyktig. Dette blir veldig vanskelig sa Severinsen, da det ble klart at han trakk seg som listekandidat.- Jeg respekterer en demokratisk avgjørelse, men er dypt uenig i vedtaket om bare å kumulere ordførerkandidaten. Nå blir det viktigste å gå rundt og samle personlige stemmer, sa Helge Andresen.

15 - ikke 24 navn

Deretter trakk en etter en av de som først hadde sagt ja til nominasjonskomiteen til å stå på lista seg. Dermed endte nominasjonsmøtet opp med en liste med bare 15 navn. Nominasjonskomiteen hadde opprinnelig foreslått en liste med 24 navn. Årsmøtet ga styret i Søgne Høyre fullmakt til å supplere listen ved eventuelle nye forfall.

En av dem som på møtet trakk seg fra plassen han var tiltenkt av nominasjonskomiteen, var Tor Einar Ravnevand. Han ba nominasjonsmøtet innstendig om å gi sittende ordfører fornyet tillitt.

— Det er viktig med erfaring når kommunen nå står overfor viktige saker som kommunesammenslåing og valg av ny E 39-trasé. At Helge Andresen også trakk seg gjør det ekstra viktig å beholde Åse Severinsen, argumenterte han.

Karl W. Strandvik var av nominasjonskomiteen foreslått på 9.-plass, men fikk fjerdeplassen etter at flere trakk seg. Han mener det er helt naturlig at representanter stiller sine plasser til disposisjon for å slippe nye krefter til.

- Som forventet

Tom Løchen er ikke overrasket over at Severinsen og flere andre trakk seg etter at han ble valgt. Han tror likevel ikke på noen stor splittelse i partiet. Flere av de som støttet sittende ordfører, mente det er høyrefløyen i partiet som vant fram. Det avviser Tom Løchen.

— Jeg ønsker riktignok å tilrettelegge bedre for næringslivet, men ser ikke på meg selv som mørkeblå av den grunn. Jeg kan like gjerne snakke med Venstre og Arbeiderpartiet, sier han.

51-åring er til daglig salgssjef i Norsk Gjenvinning.