Jeanette Natvig, Felix (2), Kevin (5) og Kim Sørensen storkoste seg på julegrantenning. Foto: Kjartan Bjelland
Ordfører Arvid Grundekjøn tente årets julegran, og oppfordret folk til å gi en slant til Frelsesarmeens julegryte. Foto: Kjartan Bjelland
Det var ikke lett å ta seg fram på Torvet under tenningen av julegrana søndag ettermiddag. Foto: Kjartan Bjelland
Bare snøen manglet for å skape den perfekte julestemningen i Markens gate. Foto: Kjartan Bjelland

— Denne tradisjonen kan vi bare ikke gå glipp av. Når en har barn er det obligatorisk å få med seg tenningen av julegrana, sier Kim Sørensen.

Sammen med kona Jeanette Natvig og barna Felix (2) og Kevin (5) og flere tusen andre, møtte han søndag ettermiddag opp for å overvære tenningen av julegrana.

Da publikum telte ned fra 10 til 0 og lysene ble tent, åpenbarte det grønne glitrende treet seg i all sin prakt. Grana er pyntet med et utall hvite lys og røde lysende kuler.

— I år har arrangørene sørget for skikkelig lyd. I fjor var det nemlig nesten umulig å høre hva som ble sagt over høyttaleranlegget, sier Jeanette Natvig.

Tradisjonen tro var det Frelsesarmeen som organiserte julegrantenningen og selv også bidro med korsang og korpsmusikk. Publikum stemte i allsang. Korpsleder Kolbjørn Ørsnes takket for godt frammøte, mens ordfører Arvid Grundekjøn ønsket alle en riktig god førjulstid.

— Jeg vil også oppfordre folk til å gi et bidrag til Frelsesarmeens julegryte som nå er på plass. Armeen gjør et svært viktig arbeid for mange som trenger litt ekstra hjelp og støtte, sa ordføreren.

I Kristiansand vil Frelsesarmeens julegryte stå på Nedre Torv og på Sørlandssenteret. På sistnevnte sted vil den først være på plass fra tirsdag.