Trøkk: Bilen til Inger-Lise Hodne fikk seg en real trøkk i sammenstøtet. Bakruta knuste og gutten som satt i baksetet fikk glasskår fra ruta i nakken. Foto: Gaute Beckett Holmslet

SONGDALEN: Mandag formiddag var det en trafikkulykke like ved rundkjøringen ved Shell 7/Eleven-stasjonen på E 39 ved Rosseland.

Opprydningsarbeidet tok tid, og skapte kø i østgående retning.

I denne køen sto Inger-Lise Hodne fra Marnardal.

— Det var en trafikkulykke lenger borte, så køen sto helt stille ved Volleberg. Så kom lastebilen, sier Hodne.

Bremset for sent

Hun sto nesten helt oppe på toppen, like etter en sving. Hun tror dette var grunnen til at det gikk som det gikk.

— Jeg stoppet for køen, og så kom traileren bak. Han så nok ikke at det var kø før han kom rundt svingen.

Trøkk: Bilen til Inger-Lise Hodne fikk seg en real trøkk i sammenstøtet. Bakruta knuste og gutten som satt i baksetet fikk glasskår fra ruta i nakken. Foto: Gaute Beckett Holmslet

— Det viser bare hvor lite som skal til, sier Hodne.

Ikke personskader

Hun var på vei til Kristiansand med en venn og sønnen hans. Gutten som satt i baksetet ble nok litt overrasket da traileren braste inn i bilen.

— Bilen ble dyttet noen meter fremover, den fikk seg en god trøkk. Jeg er bare glad det ikke ble personskader.

For alt gikk bra med dem som satt i bilen. Gutten som satt bak fikk litt glasskår fra bakruta i nakken, men satte seg likevel på bussen til Kristiansand sammen med faren. Hodne kjørte bilen til Shell 7/eleven-stasjonen litt lenger borte i veien, og satte seg til å vente på bilbergerne fra Naf.

Ventet fem timer

— Nå har jeg sittet her siden halv tolv og ventet, sier Hodne.

Da Fædrelandsvennen snakket med henne var klokka nærmere 16.30.

— De sa at etter klokka halv to skulle det bare ta 50 minutter, men jeg regnte vel egentlig med at det ville ta lenger tid, sier Hodne og ler.

For ikke mange timene etter sammenstøtet begynte det å snø tett, noe som førte til ekstra vanskelige kjøreforhold og flere utforkjøringer. I tillegg sperret trailere veien flere steder på Sørlandet.

Hodne tar hele situasjonen med fatning, men mener den kunne vært unngått hvis veien hadde blitt bedre saltet. Opplevelsen har likevel ikke skremt henne vekk fra rattet.

— Men i morgen tenker jeg at jeg tar toget, sier Hodne og ler.