KRISTIANSAND: Det var i midten av november i fjor at Hege-Marita Solheim (19) fortalte at hun ble brutalt slått ned med balltre og dratt etter beina av totalt ukjente gjerningsmenn utenfor hjemmet i Tveit. 19-åringen opplyste at episoden skjedde etter at hun hadde vært på biltur med vennegjengen.

En mørk Volvo stasjonsvogn skal ha rygget opp i 19-åringens oppkjørsel. Ut av bilen steg en mann som overfalt 19-åringen. Hun våknet på et busstopp i nærheten. Solheim hadde skrubbsår og blåmerker i ansiktet da Fædrelandsvennen møtte henne et døgn etterpå.

Politiet iverksatte omfattende etterforskning. Flere politifolk ble satt på saken og det ble foretatt krimtekniske undersøkelser. Et stort nettverk rundt 19-åringen ble avhørt, men ingen vitner meldte seg. Solheim ble selv avhørt tre ganger.

Etterforskningen førte imidlertid ikke politiet noe nærmere verken et motiv eller gjerningsmenn.

— Saken er henlagt fra politiets side. Det er foretatt flere avhør og gjort mange etterforskningsskritt uten at vi har klart å oppspore noen gjerningsmann. Med mindre det dukker opp nye opplysninger, så blir det ikke gjort noe mer fra politiets side, sier etterforskningsleder Jan Nesland ved Randesund politistasjon til Fædrelandsvennen.