RISØR: Det var 13. juli i fjor at 54-åringen satte seg bak rattet på Moen Camping i Risør. Mannen rakk ikke å kjøre mer enn fem meter før han ble stanset av en politimann som var på stedet. Kjøringen foregikk mellom kiosken og bommen. En rask symptomprøve indikerte at mannen var ruspåvirket.

En blodprøve av 54-åringen viste at han var påvirket både av amfetamin og diverse beroligende stoffer.

1,5 promille

Sakkyndigerapporten viste at mannen hadde en påvirkningsgrad som tilsvarte en alkoholkonsentrasjon på 1,5 promille. I bilen satt det også en kvinnelig passasjer som var svært ruset.

Tiltalte møtte ikke opp da rettssaken mot han ble behandlet i Aust-Agder tingrett. I avhør hos politiet nektet han straffskyld og ga en forklaring som ikke samsvarte med vitneforklaringene. Retten stolte imidlertid ikke på 54-åringens forklaring.

— Etter rettens syn fremstår forklaringen til tiltalte som oppkonstruert for å unndra seg straffeansvar i saken, skriver dommerfullmektig Flemming Christoffer Hessje i dommen.

Politiet kunne imidlertid ikke legge fram bevis for at mannen hadde kjørt i ruspåvirket tilstand til campingplassen. Retten mente dermed tvilen skulle komme tiltalte til gode, og dømte ham ikke for dette.

Domfelt seks ganger før

54-åringen er domfelt seks ganger tidligere, blant annet for narkotikabruk og kjøring i ruspåvirket tilstand. At kjøringen foregikk i et campingområde hvor det oppholdt seg mye folk mente retten var straffeskjerpende.

— Retten finner ikke at det foreligger noen formildende omstendigheter, skriver dommerfullmektig Hessje.

Påtalemyndigheten ba om at mannen skulle dømmes til 36 dagers fengsel. Retten kom imidlertid fram til at 32 dager var en mer passende straff. 54-åringen ble også dømt til å betale 20.000 kroner i bot samt 2000 kroner i saksomkostninger.