VENNESLA: – Nå er banneret pakket ned. Dersom noen trenger en flott pvc-presenning til å ha over båten er det jo bare å legge inn et bud. Presenningen er av god kvalitet og kostet oss 12.000 kroner, sier Bjørn Linjord som driver jernvareforretningen Trend i Vennesla.

Trafikkfarlig

Statens vegvesen mente forretningens veggreklame var direkte trafikkfarlig, og truet innehaveren med store bøter dersom den ikke ble fjernet innen onsdag klokka 16.00. Da våget ikke Bjørn Linjord å gjøre annet enn å ta ned den nakne damen. Banneret fikk henge på husveggen i 26 timer.

Det er ikke første gang forretningen har gjort seg bemerket med utradisjonelle reklamestunt. Da butikken skulle reklamere for "pattesalve" endte det både med politianmeldelse og refs fra Forbrukerombudet som stemplet reklamestuntet som ulovlig og kvinnediskriminerende.

Angrer ikke

– Personlig har jeg bare fått positive tilbakemeldinger, men det er helt sikkert en del som ikke ser humoren i det, sier Bjørn Linjord.

Butikkinnehaveren lover nye reklamestunt, men tror han for fremtiden vil finne på noe annet enn å bruke bilder av nakne eller lettkledde kvinner.