— Jeg håper å få oppleve mer av Gud, om Guds drøm for meg. Jeg håper å finne ut hvor han vil med mitt liv, sier en av deltakerne på Oase, Jon Georg Sundvoll, fra Sola ved Stavanger.

Han har satt seg på en av stolene omtrent midt i Gimlehallen, hovedsalen til festivalen.

— For meg er festivalen også en oase i ordets rette betydning. I stedet for tørke om sommeren, blir dette som en oase for troen, sier Sundvoll, som trekker fram samværet med deltakerne på festivalområdet.

Jon Georg Sundvoll så fram til temaet om ventetiden på Gud. Foto: Torgeir Strandberg

Nå er det er satt av én og en halv time med temaet, «Å vente på Herren, om lengsler og frustrasjoner», et emne Sundvoll har sett fram til.

— For meg passer dette seminaret veldig godt. Jeg er for tiden sykemeldt og lurer på veien Gud har lagt for meg videre i livet, sier Sundvoll.

- Ofte må vi dø

Alise Suhrland fra Oslo går på scenen.

— Selv om jeg er ung, så har jeg hatt 23 år med Gud, sier hun i starten.

Gimlehallen er arrangementets hovedsal. Foto: Torgeir Strandberg

Deltakerne nikker og hvisker lavt i det Suhrland anerkjenner troen fra scenen. Et valg hun gjorde på samme festival.

— Venting kan være frustrerende. Å vente på herren er ikke det mest lystbetonte vi gjør. Ofte innebærer det at vi må dø, og det er ikke så behagelig, sier Surhland.

Hun taler om lengselen etter et løfte hun fikk fra Gud, som hun har ventet på at skal oppfylles. Hun slår ut med armene for å demonstrere poenget.

— Vi har sagt: Gud, gjør med mitt liv som du vil. Men så skjer det ikke noe. Det er frustrerende. Jeg har ventet i 13 år på hva Gud har lovet meg. 13 år, det er lenge å vente, preker Suhrland, og trekker fram israelittenes 40 år lange vandring.

— Det er vondt å gå i ørkenen. Gud trener oss i lidelsen, sier Suhrland.

Moralen er at man må ta vare på reisen. At det ligger frelse i ventetiden.

— Blir vi utålmodige, er det mye lettere å synde. Vi må la Gud styre, sier Suhrland.

Lovsang og speed dating

Oase er et kristent arrangement som har visjon om å se Guds rike forvandle mennesker, menigheter og samfunn. Oase arrangeres i år fra 8. til 13. juli med alt fra mat, lovsang, møtevirksomhet og speed dating på programmet. Festivalsjefen er fornøyd med årets utgave.

Johan Edvard Grimstad er en fornøyd festivalsjef. Foto: Torgeir Strandberg

— Jeg føler vi har fått et veldig helhetlig program i år, sier Johan Edvard Grimstad fra Rygge i Østfold.Under festivalen har det også vært tilbud om speeddating.

— Vi er jo opptatt av familie, og vi ønsker selvfølgelig at folk skal treffes. Foreløpig har alle speeddatene vi har arrangert, vært fulle. Men vi ser vi har bommet litt med aldersinndelingen. Aldersspranget 20-40 er litt for stort. Neste år får vi legge inn litt glidende overganger, sier en lattermild festivalsjef.

Han forklarer at det er rundt 400 telt og campingbil- og vogner i området rundt Gimlehallen. Totalt er det rundt 3000 mennesker som bor i regionen under festivalen og mellom sju og åtte tusen forskjellige mennesker er inne på de forskjellige arrangementene i løpet av festivalen. Han er fornøyd med formatet de har fått etablert, og sier de vil fortsette i samme spor videre.

— Planen for Oase videre er på samme visjon de startet festivalen på. Vi skal tilrettelegge for at deltakerne skal få møte Jesus og få kraft til å leve, sier Grimstad.