— Min klient har i politiavhør innrømmet alt, og vil når saken kommer opp for retten erkjenne straffeskyld. Han har fått seg en skikkelig lærepenge, sier advokat Sverre Nordmo til Fædrelandsvennen.

Det var 30. august i år Oddmund Jensen i UP patruljerte på E 18 mellom Kristiansand og Grimstad på motorsykkel. Den erfarne politimannen merket seg en bil som holdt svært høy fart, og la seg på hjul. Før råkjøreren ble stoppet ble farten hans målt til 240 km/t, som altså er 140 km/t over fartsgrensen på stedet.

Det viste seg å være en 38 år gammel mann som tråkket altfor hardt på gassen under testkjøring av den nye hybridbilen BMW i18. Bilen som både har bensin- og elektromotor, yter opptil 362 hestekrefter. På nettsidene til BMW Norge reklameres det med at "når du kommer utenfor bygrensene, får den fullverdige firehjulsdriften til BMW i8 virkelig utfolde seg i opptil 250 km/t."

Det var NRK som fredag først meldte at mannen samme dag ble avhørt ved Lillesand lensmannskontor. Til etterforskningsleder Leif Ole Saanum forklarte 38-åringen at han hadde en kraftig akselerasjon ut av en av tunnelene på E 18. ## Forberedt på fengsel

38-åringens forsvarer sier at hans klient er forberedt på fengsel etter den solide fartsovertredelsen. Advokaten sier det er for tidlig å si noe om hva som vil være et passende straffenivå.

— Han kjørte selvsagt altfor fort, men en skal merke seg at det på stedet er firefelts motorvei med midtdeler, godt lys i tunnelene og lite trafikk. Min klient er heller ikke straffedømt tidligere, og hadde ingen prikker på førerkortet, sier Sverre Nordmo.

Datter passasjer

38-åringen hadde med seg datteren og hennes venninne med som passasjerer i bilen, da han ble tatt i 240 km/t.

Etter at fartsovertredelsen ble kjent, uttalte politiadvokat Tove Haugeland til Fædrelandsvennen at førerkortet nok vil bli inndratt i minst 36 måneder. I tillegg vil føreren måtte belage seg på fengsel og en solid bot.