MANDAL: — Vi har valgt å avrunde etterforskningen i denne omgang og venter nå på den foreløpige obduksjonsrapporten. Ingenting tyder på at noe kriminelt har tilstøtt den omkomne, sier Bjart Gabrielsen, politistasjonssjef i Mandal.

Det var mandag morgen at mannen i slutten av 20-årene ble funnet omkommet utenfor hybelen han leier på Skjebstad. Ifølge Gabrielsen var det en slektning av mannen som fant ham.— Slektningen kom til stedet for å kjøre vedkommende til arbeid. Mannen lå da livløs utenfor. Det ble forsøkt gjenopplivning på stedet. Også helsepersonell kom etter hvert til og fortsatt med gjenopplivning, men til ingen nytte. En lege kunne etter hvert erklære at mannen var død, forteller Gabrielsen.

Politiet igangsatte umiddelbart etterforskning etter å ha blitt varslet om funnet. Gabrielsen omtalte mandag morgen dødsfallet som mistenkelig.

— Dødsfallet framstod i starten som mistenkelig. Spesielt med tanke på mannens unge alder. Men når vi nå har fått et klarere bilde av hendelsen og omstendighetene rundt, så er det ingenting som tyder på at det har skjedd noe kriminelt, sier Gabrielsen.

Mannen var ikledd arbeidstøy da han ble funnet omkommet. Politiet tror hendelsen kan dreie seg om en ulykke.

— Vi har en formening om hva som har skjedd. Trolig vil obduksjonsrapporten kunne bekrefte den antakelsen vi har, sier Gabrielsen.

Krimteknikere fra Agder politidistrikt var mandag morgen på stedet for å gjøre tekniske undersøkelser.