KRISTIANSAND: Det viser en meningsmåling som Sentio har gjort på oppdrag fra Nationen.

• 21 prosent av velgerne i Agder ønsker Jens Stoltenberg som statsminister. Landsgjennomsnittet er 31,2 prosent.

• 40 prosent av velgerne i Agder ønsker høyreleder Erna Solberg som statsminister. Landsgjennomsnittet er 34,2 prosent.

To på tinget

For Høyres stortingskandidater i Vest-Agder, betyr målingen en enda sterkere tro at de vil øke fra en til to representanter på Stortinget.

— Det vi har fått vite, er at hvis Høyre blir det største partiet i Vest-Agder, så får vi to representanter på Stortinget, sier Ingunn Foss til Fædrelandsvennen.

Hun er ordfører i Lyngdal og Vest-Agder Høyres listetopp. På andre plass står Norunn Tveiten Benestad fra Kristiansand.

— Høyre har fått stor tillit lokalt. I Lyngdal hadde vi 44,9 prosent ved forrige valg. Det viser at folk setter pris på jobben vi gjør lokalt. I tillegg har Erna Solberg gjort en kjempejobb som leder for partiet, sier Ingunn Foss.

Høyres fylkesleder, Ole Guttorm Ihme, sier til Nationen at Høyre har vunnet velgere på å snakke mye om storstilt utbygging av E 18 og E 39. — I tillegg reflekterer resultatet hvordan sørlendingene vanligvis stemmer, sier Ihme.

Må stå på

Sentios meningsmåling viser at mens 21 prosent av velgerne i Agder vil ha Jens Stoltenberg som statsminister, får han 38 prosent oppslutning i Finnmark.

— Tall er tall og meningsmåling er meningsmåling. Dette forteller sikkert litt om oppslutningen vi har nå, men jeg tror vi kommer til å gjøre et godt valg. Nå skal vi se framover mot valget, sier Freddy de Ruiter, Aust-Agder Arbeiderpartis stortingskandidat.

— Hva blir den viktigste saken i valgkampen?

— Samfunnsretningen er viktigere enn enkeltsaker. Det vil si at folk har en jobb å gå til og at det er et økonomisk sikkerhetsnett. I tillegg har vi de lokale sakene som vei, sykehus og universitet.