— I stuping må man starte å terpe tidlig. Jeg kom ikke med til OL i år, men nå skal jeg terpe på enda vanskeligere stup i fire år, så tror jeg at jeg skal klare det i 2020, sier Strandberg.

Hun er for øyeblikket i Amsterdam for å konkurrere mot utøvere fra hele verden, og i mars vant hun gull i senior-NM.

Tidligere trener, og hovedtrener for Kristiansand Stupeklubb Arne Tellefsen sier at hun kan nå så langt hun vil, og at alt er opp til henne.

— Hun har kroppen og teknikken til å nå så langt hun vil. Dersom hun holder motivasjonen tror jeg hun fint kan komme seg til OL i Tokyo i 2020, sier han.

Reiser til USA

19-åringen har fått fullt scholarship av University of Iowa, hvor hun skal trene med laget Iowa Hawkeyes, som har mye bedre fasiliteter.

— Jeg får trene med stupere som er like gode- eller bedre enn meg, som kommer til å presse meg hver dag. De har også egen stupehall og mye bedre fasiliteter enn i Kristiansand, sier hun.

Hun sier hun vet om flere fra Norge som har reist til USA for å bli bedre i stuping, og at hun har ått råd til å reise fra dem.

— Jeg fikk tilbud fra mange skoler, men i Iowa fikk jeg veldig god kontakt med både treneren og stuperne, og de tok meg veldig bra i mot. Samtidig har trenerne gjort utrolig mye godt med de utøverne de har nå, sier hun.

Også Tellefsen tror det kan være veldig lurt å flytte treningen til USA, hvor hun vil få god matching.

— Hun får kombinere skolen og idrett, og det gratis. Hun vil få et team rundt seg, og det vil nok piske henne til å prestere enda bedre når de rundt henne gjør verdens vanskeligste triks hver dag, sier han.

Mangler noen triks

Tellefsen sier at hun har talentet, kroppen og teknikken til å klare de vanskeligste stupene, men at hun trenger litt tid til å terpe på dem.

— I stuping trenger man god tid på å øve inn triksene, og Thelma sliter litt når det kommer noen nye stup. Men når hun har fått trent dem inn, så utfører hun dem vanvittig bra, sier han.

Strandberg er enig i at hun trenger å øve inn nye stup, og ser derfor mot OL i 2020 allerede nå.

— Har du trent på et stup i to år, så er det enda et nytt stup for deg. Derfor må jeg begynne å trene på de vanskeligste triksene i verden nå, for å bli god nok for OL om fire år, sier hun.