— Personlige bilskilt med navn fremfor dagens bokstaver og tall, vil gi bilistene personlig frihet. Det viktigste er likevel at dette vil generere inntekter til trafikksikkerhetsarbeid.

Svenskene innførte personlige bilskilt for 25 år siden. I dag ruller det 14.000 svenske biler med personlige registreringsskilt. I Sverige koster det 6000 kroner å få et sett med personlige skilter, og det meste av pengen går til trafikksikkerhetsarbeid.

— Dersom like mange velger personlige skilter i Norge som i Sverige, vil vi ha opp mot 100 millioner kroner til trafikksikkerhet. Med tanke på at det i første kvartal i år var 1154 personskadeulykker som er en økning på fem prosent fra samme kvartal i fjor, vil pengene komme godt med, sier Grøvan.

KrF-politikeren fra Lyngdal forteller at det var partikollega Stian Birkeland i Flekkefjord som satte han på ideen. Grøvan vet også at flere Frp-politikere på Stortinget tidligere har tatt til orde for å åpne opp for personlige bilskilt.

— Jeg kunne gjerne tenkt meg et slikt personlig bilskilt selv, men vet ennå ikke hva det skulle stått på det, sier Grøvan.