Gutten gikk gjennom isen på andre siden av vannet. Foto: Eirin Margrethe Fidje

Det opplyser pressevakten ved Rikshospitalet til Fædrelandsvennen onsdag kveld.

Gutten gikk gjennom isen på et vann i nærheten av Ve skole i Kristiansand i storefri. Han var sammen med to andre gutter, og alle tre gikk gjennom isen.

Det var i denne råka at de tre guttene havnet i vannet. To av dem kom seg til land, mens den tredje ble hentet opp av brannvesenets dykker. Foto: Kjetil Nygaard

— De har hatt en idé om at de ville dra ut på eventyr, og så har det gått forferdelig galt, sa rektor ved Ve skole, Magne Bjørn Sørbø til Fædrelandsvennen før det var kjent at gutten døde.

Fløyet til Rikshospitalet

Politiet fikk melding om ulykken klokka 11.31. Nær en halv time senere hadde dykkere fra brannvesenet fått gutten opp av vannet.

Sørlandet sykehus opplyste i 13.30-tiden at han var alvorlig skadd og betegnet tilstanden som ustabil. Gutten ble senere på dagen fløyet med luftambulanse til Rikshospitalet i Oslo der han fikk intensiv behandling. Men livet hans sto ikke til å redde.

– Det fikk det mest tragiske utfall. Dette er en svart dag for oss, sier rektor Magne Bjørn Sørbø tilNRK.

- Forferdelig trist

Oppvekstdirektør i Kristiansand, Arild Rekve, sier han ble orientert om dødsfallet litt før klokken ti onsdag kveld.

— Det er forferdelig trist at denne hendelsen skulle få dette tragiske utfallet, sier Rekve til Fædrelandsvennen.

Han sier skolen og kommunen nå vil gjøre alt de kan for å ivareta pårørende og elever og lærere som er involvert.

— Det var planlagt at PP-tjenesten og kriseteamet skulle være på skolen torsdag. Det var planlagt tiltak, som nå får et annet innhold, sier Rekve.

Tok seg opp til tjern

Gutten gikk gjennom isen på andre siden av vannet. Foto: Eirin Margrethe Fidje

Til sammen fem elever fra 7. trinn på Ve skole tok seg i storefri opp til Vestjørn som ligger noen hundre meter fra skolen i Tveit. Tre gutter tok seg ut på den dårlige isen. Alle tre falt igjennom, men to av dem klarte å hjelpe hverandre opp og karre seg inn til land.To jenter som også var til stede, løp tilbake til skolen og fikk varslet lærer som ringte nødtelefonen. Deretter tok to mannlige lærere seg ut på isen med stiger for å forsøke å redde 12-åringen i vannet.

— De gjorde en formidabel innsats ut i fra forutsetningene, opplyste rektor Magne Bjørn Sørbø ved Ve skole til Fædrelandsvennen onsdag kveld.

Han sier det var veldig dårlig sikt i tjernet, og at det var helt nødvendig å ha dykkere fra brannvesenet for å få gutten opp.

- Hentet raskt opp

— Da vi kom til stedet var tre voksne personer ute på isen. De ble evakuert med en gang. De visste ikke akkurat hvor gutten var gått gjennom. Men vi fant råka på andre siden av vannet og måtte løpe rundt, fortalte utrykningsleder Øyvind Erland, i Kristiansandsregionen brann og redning (KBR) til Fædrelandsvennen onsdag.

- Gutten ble hentet opp av vannet relativt raskt etter at dykkerne gikk uti, fortsatte han.

- Hvor lenge har han vært under?

— Det er vanskelig å si noe om. Men han var under da vi kom, så det er snakk om noen minutter.

- Mange rammes

— Dette er en tragisk ulykke og våre tanker går til guttens familie og venner. Kommunens kriseteam følger tett opp for å ta vare på der som er rammet, også elevene som var sammen med avdøde da de gikk gjennom isen. Det er mange som rammes, sier Kristiansand-ordfører Harald Furre til Fædrelandsvennen onsdag kveld.