I juni vedtok formannskapet å si ja til skjenking av brennevin der menyen bestod av danske smørbrød, sandwich og tapas, men uten tilbud av varierte varme middagsretter. Praksis ble dermed justert i forhold til tidligere, og formannskapet ba om en revidering av retningslinjene i den rusmiddelpolitiske handlingsplanen.

Krav i dag

I dagens plan er det et absolutt krav til brennevinsbevilling at den er knyttet til et spisested eller spiserestaurant. Diskusjonen da planen opprinnelig ble vedtatt, ga føringer på at tilbudet av mat skulle være bredt, også av varme middagsretter. Søkerne måtte legge fram en meny som et vedlegg til søknaden.

Kulturkafé

Formannskapet har imidlertid i enkelte søknader, der konseptet er enkle retter, innvilget søknadene der kultur er en del av opplegget. Begrunnelsen har vært at stedene tilfører nye tilbud, selv om kulturkafé ikke er nevnt i handlingsplanens oppramsing av skjenkesteder som kan få bevilling. Eksempler på steder som har fått slik bevilling er Arken Kulturhus, Elias Cafe, Cafe den siste Glæde og Strandhaven.

Forslaget til vedtak går ut på at det er et krav til bevilling at det er knyttet til et spisested/spiserestaurant» endres til at det stilles krav om at det er knyttet til et «spisested eller skjenkested med et mattilbud».