Etter at Birkedal Maskin gikk konkurs i 2012, og 27 ansatte mistet jobben, har Birkedal Eiendom levd videre som et utleieselskap for lokalene som sto igjen.

Men det gikk ikke i lengden.

Krav

— Det som ligger bak konkursen nå er at bygget ble for dyrt. DNB har et krav på i overkant av 18 millioner kroner, og konkursboet etter Birkedal Maskin har et krav på litt over fem millioner kroner, som selskapet spilte inn for å få bygget oppført, uttaler bostyrer Øystein Vikstøl.

— Det er 23 millioner kroner i panteheftelser, men man kan kanskje få 12- 15 millioner for bygget nå, anslår han, og fortsetter:

— Det er forsøkt solgt i to år.

Det har ikke lyktes Fædrelandsvennen å få en kommentar fra eier og daglig leder, Vidar Birkedal.

Inntekter

Maskinentreprenøren til Vidar Birkedal flyttet i 2010 inn i de nye og moderne lokalene, men bygget ble oppført rett i forkant av finanskrisen, og det bidro til at bedriften gikk konkurs den gang.

Det har vært leietakere, men en altfor viktig inntektskilde falt bort da den største leietakeren, Birkedal Maskin, forsvant.

— Banken har vært klar over situasjonen, og de ønsker mest mulig igjen for bygget. Det som trolig skjer nå er at banken får fullmakt til å selge det selv på det åpne markedet, sier Øystein Vikstøl.