Allerede før helgen kan temperaturene østafjells komme opp i tosifrede varmegrader og lange perioder med sol. Spesielt gjelder dette på Østlandet og mot Sørlandet.

– Det er ventet flere dager med ganske høye temperaturer, torsdag opp mot 15 grader enkelte steder, sier statsmeteorolog Geir Ottar Fagerlid ved Meteorologisk institutt til NTB.

Han nøler ikke med å utrope Sør-Norge til værvinneren opp mot helgen og fram til mandag, men sier at det også vil kunne komme en del vind enkelte steder, så selv om temperaturene vil være høye, kan opplevd temperatur være mindre på grunn av vinden.

Noe kjøligere

– Lørdag og søndag vil det bli noe kjøligere enn torsdag og fredag. Det vil fortsatt være gode temperaturer, men ikke fullt så varmt som før helgen. Fredag kveld kan det også kom litt nedbør østafjells, noe som gir litt regn, men ikke de store mengdene, sier han.

I begynnelsen av neste uke vil det bli noe kjøligere igjen og også noe nedbør, men fra midten av uka blir det igjen varmere i Sør-Norge. Noen steder på indre strøk kan man likevel fortsatt oppleve nattefrost.

På Vestlandet må man imidlertid vente på vårfølelsen noen uker til. Her er det nemlig for det meste snakk om mye nedbør i dagene framover.

– Vestlandet vil få en veldig nedbørsrik periode, det er vel nærmest snakk om typisk høstvær, sier Fagerlid. På utsatte plasser kan det komme flere titall millimeter med nedbør, hovedsakelig i lavlandet.

Trønder-vind

I Midt-Norge ventes det ikke fullt så mye nedbør, men her kommer det istedenfor mye vind.

– Spesielt vindfullt blir det på lørdag ettermiddag og kveld, hvor det blåser opp til storm. Det vil ellers være en overskyet værtype, sier meteorologen.

I Nord-Norge vil det på lavlandet hovedsakelig være mildt og plussgarder, mens det i kortere perioder, spesielt om natten, går over i minusgrader. Det kaldeste været kommer i Finnmark, som også vil oppleve endel vind og noe nedbør.

Framover til uka vil også indre og høyereliggende strøk i store deler av landet kunne få en del nedbør i form av snø, så vinteren har foreløpig ingen planer om å slippe taket fullt og helt.