Det var lørdag kveld nybrøyta vinterføre ved Stoveland på fylkesvei 406 i Birkenes. Det var lørdag kveld nybrøyta vinterføre ved Stoveland på fylkesvei 406 i Birkenes. Foto: Eirin Margrethe Fidje

Glatte veier i aust

Politiet melder om glatte veier på innlandet i Aust-Agder, og det har vært flere utforkjøringer i distriktet.

AGDER: – Det er speilglatt på sideveiene på innlandet øst for Kristiansand, så nå oppfordrer vi folk til å kjøre forsiktig, sier operasjonsleder Lars Hyberg hos politiets operasjonssentral på Agder.

Veitrafikksentralen melder lørdag kveld at det er snødekke på E18 lengst øst i landsdelen, over Østerholtheia i Gjerstad.

Mellom Arendal og Kristiansand er det snøslaps og bart i hjulsporene.

Statens vegvesens webkamera viser ved 14-tiden lørdag at snøen holder på å legge seg på Riksvei 41 ved Hynnekleiv.

Det er første og fremst småveien litt inn i landet som har hatt vanskelige kjøreforhold.

Klokka 12.10 fikk politiet melding om en bil som hadde kjørt av Fylkesvei 414 ved Ubergsmoen i Vegårshei. Ambulanse ble sendt, men det skal ikke ha oppstått personskader.

Viking i Arendal opplyser at det ikke har vært så mye mer å gjøre enn normalt. De har hentet to biler opp fra grøfta, en ved Rykene og en på Løddesøl.

Klokka 13.50 skjedde en trafikkulykke i Mandal. Der var det bare veier, men sludd i lufta.

Det er snøfall som gjør at føret lørdag forverrer seg på innlandet i Agder, og det er altså sideveiene som er utsatt. E 18 mellom Kristiansand og Arendal har vært fint farbar hele lørdag, men tidvis dekket av snø.

E39 i Vest-Agder er ifølge Veitrafikksentralen våt og bar gjennom hele fylket. På flere innlandsveier er det imidlertid vekslende mellom bart og snødekke.