VG melder onsdag ettermiddag at Christian Eikeland, som er medlem av Kristiansand bystyre og leder av hovedutvalget for samferdsel i Agder fylke, har søkt permisjon fra noen av sine verv, etter at det ble kjent at han hadde brukt partipenger til private innkjøp.

– Saken er til behandling

Eikeland, som er fylkesleder i Agder Frp, opplyser til VG at han ønsker å gå ut i permisjon inntil saken er endelig avklart av organisasjonen.

– Vedrørende permisjon har han søkt permisjon fra vervet som fylkesleder, skriver administrasjons- og strategisjef i Fremskrittspartiets hovedorganisasjon, Helge Fossum i en SMS til Fædrelandsvennen.

Dette bekrefter også Eikeland i en SMS til Fædrelandsvennen.

– Vi har vært i dialog med Agder Frp om økonomiske forhold i fylkeslaget. Saken er under behandling. Har derfor ingen kommentar utover det på nåværende tidspunkt, skriver Fossum videre.

Steinar Rørvik, Fylkestyremedlem i Agder FrP, bekrefter at fylkeslaget har blitt orientert om saken i et lukket møte.

– Jeg har vært i det møtet. Saken kom fra sentralt i Frp, sier han til Fædrelandsvennen.

Rørvik forteller at Agder Frp ikke skal behandle saken, men at det er hovedorganisasjonen som har ansvaret. Han vil heller ikke kommentere hvordan nyheten ble tatt imot i fylkeslaget.

– Dette er en intern sak som ikke er ferdig eller avgjort, så jeg vil ikke uttale meg noe til pressen om dette, sier han.

Ukjent omfang

Fædrelandsvennen har forsøkt å komme i kontakt med Christian Eikeland for en kommentar. Eikeland svarer i en SMS at han nå ikke har mer å tilføye, og viser til saken i VG.

«Når det er gått til innkjøp av varer til partiarrangementer, så er også noe kjøpt til privat forbruk samtidig. Det er også noe drivstoffutgifter», skrev Eikeland i en epost som VG siterer.

Eikeland opplyser til avisen at pengene skal betales tilbake til partiet i løpet av denne uka.

Det er foreløpig ukjent hvilke summer det er snakk om.

Rune Kvevik, kasserer i Kristiansand Frp, forteller at han ikke har hørt om saken, men forsikrer at pengene som Eikeland har brukt ikke kommer fra Kristiansand Frp.

– Han har ikke fått noen penger ut av Kristiansand Frp. Det må være fylke eventuelt. Det er der han jobber, sier han.

Flere Frp-profiler på både fylke- og kommunenivået forteller til Fædrelandsvennen at de ikke har kjennskap til saken utenom det som er publisert i media.

En av dem er Eikelands kollega i bystyret i Kristiansand, Stian Storbukås.

– Det var ukjent for meg, sier han når Fædrelandsvennen spør om saken.

– Jeg vil ikke spekulere rundt en sak jeg ikke vet detaljer om. Jeg registrer bare at det har vært noen uheldige forhold. Dette blir en sak mellom ham og sentralstyret i Frp.