MANDAL: — På bakgrunn av ulykkene som har vært, og fordi det er en stor mulighet for at ulykker kan skje igjen, har jeg bedt Statens vegvesen om kortsiktige og langsiktige tiltak for å utbedre Valand-svingen, sier ordfører i Mandal, Tore Askildsen (KrF).

I løpet av høsten skal det monteres flere, og mer synlige skilt, slik at bilistene skal få bedre tid til å tilpasse farten. I tillegg skal det lages romlefelt, med hvite striper på tvers av veibanen, på begge sider av svingen.

Også vegetasjon skal fjernes for å gi bedre sikt.

Det kom fram i et møte mellom ordføreren og Johan Mjaaland, avdelingsdirektør ved Statens vegvesen Vest-Agder, torsdag ettermiddag.

— Vi skal øke skiltingen, og det skal skiltes på begge sider av veien slik at det kommer bedre og tidligere fram at anbefalt fartsgrense for tyngre kjøretøy gjennom svingen er 40 kilometer i timen. Også romlefeltet vil være et signal til bilførerne om å senke farten, sier Askildsen, som venter at arbeidet starter tidlig høst.

I løpet av høsten vil det også bli vurdert hvorvidt veibanen skal utvides, eller om det kan gjøres noe med kurvaturen til en mindre kostnad.

— Veivesenet vil også vurdere å legge inn Valand-svingen og strekningen østover til Vetnes i ny nasjonal transportplan med sikte på mer omfattende utbedringer. Her må prosjektet konkurrere med andre utbedringsbehov, men det skal mye til for at ikke et så ulykkesbelastet område blir prioritert. Det er viktig for oss å sikre så gode løsninger som mulig mens vi venter på ny firefelts stamvei. Dagens E 39 skal jo holde i ti år til, sier han.

— Jeg ba veivesenet om å legge fram konkrete tiltak, og jeg synes de har tatt tak i problematikken raskt, og på en god måte, sier Tore Askildsen.