KRISTIANSAND: Tjenestemennene, som oppdaget marihuanaplantene ved å kikke inn gjennom vinduene i eneboligen, ble overrasket over omfanget. Mellom 35 og 40 planter ble beslaglagt.

— Da vi kikket inn vinduene ble det oppdaget uvanlig mange grønne planter til å være en ordinær stue, sier førstebetjent Dag Tallaksen ved narkotikaavsnittet til Kristiansand politistasjon.

Politiet tok med seg alle plantene, og onsdag formiddag ble de brettet ut på gulvet i kjelleren på politihuset, samtidig som plantene ble hengt opp til tørking. Det er en forutsetning for å veie opp volumet og sende det til analyse ved Kriminalpolitisentralen.

200 kroner per gram

— De som har marihuanaplanter tørker stoffet, og etter hvert brukes det en slags presse for å bearbeide de tørkede plantene. Det som kommer ut av denne pressa blir blandet inn i tobakk og røykt. Vanligvis vil marihuana ha en sterkere effekt på rusmisbrukerne enn vanlig hasj. Prisen er gjerne opp mot 200 kroner per gram for profesjonell marihuana. Hjemmedyrket selges nok noe rimeligere, sier politiførstebetjenten.

Kvinnen som ble arrestert i eneboligen er i avhør. Det omfanget saken har tilsier ifølge Tallaksen at en normal reaksjon er fengselsstraff.

PRESS-SYLINDER: Denne typen sylinder brukes til å presse bladene fra marihuanaplanten slik at de først faller gjennom til etasjen som ligger som nummer tre fra venstre. Deretter kan det falle ytterligere stoff gjennom filteren slik at det havner i bunn av sylinderen. (FOTO: HALLGEIR OFTEDAL)

Marihuanaboksen

Politiet forteller at foredlingen av stoffet skjer ved at de tørkene plantene blir presset gjennom den hakkete deler av sylinderen. I første omgang kommer det noe grovere stoff ut. Det stoffet som blir enda mindre faller gjennom en sil og havner i det nederste lokket til høyre.

BESLAG: Tveit-beslaget er samlet i en konvolutt som skal til Kriminalpoliti- sentralen. FOTO: HALLGEIR OFTEDAL

Beslag på Gardermoen

Politiet i Kristiansand fikk mandag melding fra politiet på Gardermoen at det var kommet en pakke med 1,1 kilo marihuana adressert til en person i Kristiansand. Da politiet oppsøkte denne personen, en 50 år gammel mann, satt det en 30 år gammel spansk mann i leiligheten. 50-åringen har forklart at mottakeren var 30-åringen, og at det var kommet en tilsvarende pakke tidligere. Politiet vurderer onsdag ettermiddag hva som skal skje med de to, som foreløpig sitter i arresten på politihuset.

Marihuanabeslag i Tveit

Randesund politistasjon har pågrepet fire ungdommer som er siktet for besittelse og bruk av marihuana.

– Dette er fire ungdommer i alderen fra 18 år og opp til midten av 20-årene, som har vært i politiets søkelys en periode. De forskjellige har erkjent besittelse og bruk, sier etterforskningsleder Jan Nesland.