GRIMSTAD: — Kvinnen i Audien har hatt et sykdomsanfall, og mistet kontroll på bilen. Heldigvis klarte man å unngå en front mot front-kollisjon. Kvinnen er ikke påført skader som følge av trafikkuhellet. Hun blir nå tatt hånd om på sykehuset i Kristiansand, forteller operasjonsleder Frank Solås ved operasjonssentralen i Agder politidistrikt.

Foto: Morten Bowarva

Politiet fikk melding om trafikkulykken inne i Grimstadporten klokken 17.20 tirsdag, og har nå ryddet opp på åstedet sammen med Viking redningstjeneste og brannvesenet i Grimstad.

Feil felt

— Jeg var på vei hjem til Grimstad fra jobb i Arendal. Da jeg var inne i Grimstadporten fikk jeg se en bil komme mot meg i min kjørebane. Jeg kjørte i cirka 80 i km/t, og fikk bremset helt ned. Men Audien som kom mot meg fortsatte bare. Jeg prøvde å kjøre så langt ut mot midten som mulig, slik at Audien kunne passere meg på innsiden mot tunnelveggen. Jeg turte ikke kjøre lenger inn mot midten, for der kom det en trailer imot. Dermed traff Audien meg i siden, forteller Øyvind Raddum fra Grimstad.

Foto: Morten Boswarva

— Audien traff meg slik at den flerret opp siden på begge bilene. Men hadde ikke traileren kommet imot i det andre feltet, hadde jeg klart å komme forbi. Men med traileren der var det ikke til å unngå, forteller Raddum, som innrømmer at det var svært dramatisk da han passerte med Audien på innsiden og traileren på utsiden.

Foto: Morten Boswarva

— Det var jo store hastigheter. Men det verste var bilen som kom rett imot uten tegn til å stoppe. Men det gikk heldigvis bra. Jeg reagerte rasjonelt. Men det var noen centimeter for lite på venstresiden, forteller han.

— Kvinnen som kjørte Audien er kjørt til sykehus. Men jeg tror det gikk ganske bra henne. Hun ble tatt hånd om av andre på stedet, sier Raddum.

Rydder

Like etter klokken 18 ble tunnelen åpnet for trafikk igjen.

Mens arbeidet i tunnelen forgikk, ble trafikken omdirigert over Liasletta på Rygene.