MANDAL : – Ja, det får være trøsten, smiler katteeier Frida Vigeland som er evig takknemlig overfor guttene som hørte katten i bilmotoren søndag ettermiddag på rutebilstasjonen i Mandal.

SE OGSÅ: Historien og bildene av Lisa i bilmotoren

For der hadde altså Lisa funnet det for godt å krype inn: Inn i motoren til en liten Peugeot. Og var bilen liten, var motoren enda mindre og veldig trang. Så der satt hun bom fast og mjauet sin nød. Politiet ble tilkalt, som så ringte Falken. De prøvde å få katta ut blant annet ved å fjerne et forhjul. Det hjalp ikke, så hele bilen ble tatt til Falken-verkstedet. Der ble ulike bildeler fjernet til hjelperne til slutt kunne ta henne ut.

Heldigvis var det et halsbånd med Fridas telefonnummer på. Så søndag kveld ble katt og eier gjenforent. Lisa ble undersøkt av dyrlege som fant ut av bekkenet var brukket.

Freser

– Hun har fått smertestillende nå, forteller Frida da fvn.no er på sykebesøk på badet.

Lisa er ikke mer skvetten enn at hun freser til oss, tydelig irritert på kameraet.

Lisa er en urolig sjel, så Frida hadde ikke savnet henne søndag ettermiddag, selv om katten hadde vært ute helt siden fredag. – Den er ute og farter, forteller eieren. Men nå blir det roligere for Lisa i lang tid fremover mens det gror.

En pasient til

Men sjelden kommer en ulykke alene: Da Frida skulle ned trappen til dyrlegen bommet hun på nederste trappetrinn og klarte å vrikke foten ettertrykkelig.

– Så vi er egentlig to pasienter her i dag, ler hun.

Nå vil hun gjerne ha kontakt med guttene som oppdaget Lisa for å gi en ordentlig takk for hjelpen. – Hadde bileieren begynt å kjøre med katten inni motoren ville dette gått galt, fastslår Frida.