KRISTIANSAND: 22. januar om natta kom den domfelte sammen med to andre kamerater til Norge. De kjørte i to biler. Domfelte var alene i sin bil. Begge bilene ble stanset for tollkontroll, men tollerne fant ikke narkotika til tross for bruk av narkotikahund. Det viste seg senere at amfetaminpartiet var lagret i en boks med en innpakning som var en meget seigflytende masse.

Begge bilene ble sluppet fri av tollvesenet, men tollerne mente at det kanskje kunne være narkotika i bilene, og en patrulje kjørte etter de to bilene. Domfelte opplyste først at han skulle overnatte. En av de to andre ringte også fra tollkontrollen til en person i Stavanger, før tollerne fratok ham telefonen mens kontrollen pågikk.

Selv om domfelte antydet overnatting, oppdaget spanerne alle tre på Shellstasjonen ved Fidjane. De ble tatt inn til ny kontroll hos tollvesenet. Under denne kontrollen stakk den ene av. Han er senere pågrepet og skal utleveres fra Nederland for å møte i retten i Norge.

Ved den andre kontrollen ble amfetaminpartiet funnet bak i hjulbrønnen på leiebilen tiltalte hadde med seg.

Den domfelte har benektet at han smuglet narkotika. Han har bortforklart fingeravtrykk på plastesken som tilfeldigheter. Retten sier at den ikke har tiltro til forklaringen fra den tidligere rusmisbrukeren fra Nederland. Selv sa domfelte at kameratene hans må ha plassert narkoltikaen i bilen hans.

Den tredje personen i følget er også strafferettslig vurdert av politiet, men saken mot ham er henlagt.