LINDESNES: – Det kan dreie seg om rundt 900.000 kroner i pluss, men det er litt tidlig å si, sier økonomisjef i Lindesnes, Karl Bjørnar Ballestad.

Selve byggingen gikk i solid minus. Kanalen skulle koste 37,4 millioner kroner, men regnskapet viser et sluttresultat på 40,7 millioner kroner, altså et overforbruk 3,3 millioner kroner.

Men salget av tomter langs kanalen har gitt et langt bedre resultat enn forventet. – Jeg finregner på det nå for å legge tallene fram for formannskapet torsdag. Men det kan se ut til at vi har fått rundt åtte millioner kroner i tomteinntekt, mot budsjettert rundt fire millioner kroner. I beste fall kan det til slutt bli et pluss på 900.000 kroner for hele prosjektet, sier Ballestad.

Gode penger

Det er gode penger for en kommune som står på Robek-listen og som må kutte ytterligere tre millioner kroner i høst.

Selv om det har gått fem år siden kanalen åpnet, foreligger det altså først nå et foreløpig regnskap. – Det kommer av at forhandlingene med grunneierne ennå ikke er helt i havn, sier Ballested.

At det har blitt en overskridelse av utgifter på 3,3 millioner kroner, skyldes spesielt grunnkjøpene kommunen måtte gjøre langs kanalen. Kommunen hadde budsjettert med oppkjøp for rundt 500.000 kroner. I januar hadde dessie utgiftene passert 3,1 millioner kroner.

Utgifter

Andre utgifter har blant annet vært:

• Oppgradering av bro over kanalen, 750.000 kroner.

• Fornminner, gammel vikingkanal, 700.000 kroner.

• Oppgradering Stokkeveien, 160.000 kroner.

• Rekkverk langs kanalen, 680.000 kroner.