AGDER: — Dette er på grensen til ekstremt mye. Døgnrekorden i september er 99 millimeter. Det var i 1990. Nå har det regnet 60 millimeter på 12 timer. Det ser ikke ut som det har vært så vått de siste åra, sier Mariann Foss, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.

61 melkekartonger

De 61,6 millimetrene ble målt mellom 09.00 tirsdag morgen og 21.00 tirsdag kveld. En millimeter tilsvarer en enliters melkekartong helt over et område på en kvadratmeter. I går kom det altså drøye 61 melkekartonger per kvadratmeter i Kristiansand.— Dette er ekstremt mye, konstaterer meteorologen.

Regnværet var varslet. Meteorologisk institutt la ut obs-varsel der de advarte mot de store regnmengdene.

Fra klokken 12 til klokken 17 i går ettermiddag falt det 30 millimeter regn på Kjevik. Da 12-timersmålingen for Kjevik kom, viste den altså over dobbelt så mye.

Bedre onsdag

Og det er ikke helt slutt på regnet ennå.— Uværet vil avta utover natten og bevege seg saktere nordover. Men det vil fortsatt regne mye, sier Foss.

Årsaken til regnværet er et kraftig lavtrykk som ligger over Storbritannia. Skagerrak og Agder har mest nedbør akkurat nå. Onsdag vil været bli lettere.

— Det vil ikke bli fritt for regn, men dere vil få lengre perioder med opphold. Mot kvelden kan nedbøren øke på litt igjen, men det vil bli vesentlig tørrere enn i dag, sier hun.