KRISTIANSAND: — Vi har akkurat besluttet at vi blir nødt til å kansellere ettermiddagseilasen fra Kristiansand til Hirtshals kokken 16.30 og returseilasen fra Hirtshals til Kristiansand klokken 20.45, opplyser linjedirektør Odd Grønberg ved Color Line, til fvn.no mandag morgen.

Etter å ha fått eksperthjelp til å går over skadene på Superspeed, drives det i dag etterarbeid for å sikre en sikker seilas over Skagerak igjen.

Skadene oppstod lørdag ettermiddag da en høy bølge slo inn over broen, ødela en ventil og forårsaket en utkobling for ferjen like utenfor Oksøy. Bølgene ble anslått å være fire-fem meter høye da bølgen slo inn over broen og traff et kontrollpanel som styrer båten idet ferjen nærmer seg land.

Renser anlegget

— Vann i dette panelet er som å slenge vann inn i et sikringsskap. Motorene kobler ut og gir ikke lenger kraft til båten, opplyste Grønberg lørdag ettermiddag.

Nå gjenstår arbeidet med å få renset anlegget for saltvannsrester.

— Alt skal gås over og renses. Det verste er om det blir liggende igjen saltvann i anlegget. Deretter skal det både testes og prøves for å framskaffe dokumentasjonen på at alt er i orden. Det tar sin tid, sier Grønberg.

De 1560 passasjerene som har ventet på å få seile fra Hirtshals til Kristiansand blir i dag fraktet med Superspeed 2, og er ventet inn til kai klokken 11.15, dersom alt går etter planen.

Deretter seiler ferjen videre til Larvik.

— Det viktigste nå er å få all frakt og cargo avgårde, og normalt sett vil de ta turen opp til Larvik for å reise videre til Hirtshals derfra, sier Grønberg.

Det skjer i ettermiddag klokken 17.30. Linjedirektøren tør i dag ikke å skissere når Superspeed blir klarert for seilas.

— Jeg tør dessverre ikke si noe om når vi er tilbake i rute, sier Grønberg.