KRISTIANSAND: — En person ringte politiet og sa han hadde sterk mistanke om at den etterlyste mannen skulle befinne seg i en leilighet. Denne opplysningen valgte politiet å sjekke ut, men uten resultat. Leiligheten ble kontrollert, men han var ikke der, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt, Frank Solås, til fvn.no.

Natt til i går stormobiliserte politiet etter tips om at den rømte 21-åringen skulle befinne seg i en bolig ved Boen bruk nord i Tveit. Flere titalls bevæpnede politifolk samfarte boligen og terrenget rundt på jakt etter 21-åringen.

Ifølge politiet var det mye som tydet på at rømlingen var bevæpnet og at han kunne utgjøre en trussel for mannskapene.

Både politiets utrykningsenhet (UEH) og beredskapstroppen fra Oslo politidistrikt bisto lokalt politi med oppdraget. Politiet hadde natt til onsdag kontakt med 21-åringen, men han kom seg unna.

Operasjonsleder Frank Solås sier at det i natt ble benyttet langt færre mannskaper.

— I natt ble det satt inn seks politifolk pluss en tjenestehund. Det var stort sett tjenestefolk fra den ordinære styrken, sier Solås.

Ifølge Solås startet oppdraget klokken 00.38 natt til torsdag. Det ble ikke funnet spor eller andre indikasjoner på at 21-åringen hadde vært i den aktuelle leiligheten.

— Vi holdt på en stund. Det ble også søkt rundt i området, sier Solås. Han opplyser at politiet ikke skal ha vært i kontakt med 21-åringen etter kontakten natt til onsdag.