KRISTIANSAND: Sjiraffkalven, som er en hann, kom til verden klokken 02.56 natt til mandag, og veier om lag 60 kilo og er ca 180 cm høy. De ansatte i Dyreparken oppdaget sjiraffkalven tre timer etter fødselen.

— Vi har hatt et videokamera som har tatt opp alt. Så vi spolte bare videoen tilbake, så kunne vi se når fødselen fant sted. Vi har fulgt nøye med hele veien for å se hele forløpet til fødselen, forteller Rolf-Arne Ølberg, leder for dyreavdelingen i Dyreparken, til fvn.no.

KOS: Den nyfødte sjiraffkalven får litt kos av mamma Malin. (Foto: Rolf-Arne Ølberg/Dyreparken)

Skummelt førstedøgn

Mora til den nye sjiraffen er 15 år gamle Malin. Hun fikk en kalv for halvannet år siden også. Den gangen avviste Malin kalven sin noe som førte til at den lille sjiraffen døde. Det var derfor stor spenning i Dyreparken til hvordan Malin ville ta vare på kalven sin denne gangen.— Det var litt skummelt det første døgnet. Malin avviste ungen når han nærmet seg juret. Så allerede første døgnet så ga vi Malin beroligende, sånn at kalven fikk komme til juret og drikke den livsviktige råmelka. Den er viktig for å få en god start på livet, påpeker Ølberg.

Malin viste litt tendenser til avvisning også etter dette.

— Men det har gått bedre og bedre. Det virker som Malin synes det var litt ålreit allikevel. Så nå viser hun fine morsegenskaper, sier Ølberg.

Venta lenge

Sjiraffkalven, som foreløpig ikke har fått noen navn, har fått en god start på livet.— Det er små ting som gjør at ting kan forandre seg, men det ser veldig fint ut, slår en fornøyd Ølberg fast.

En sjiraff er gravid i omtrent 15 måneder, så de ansatte i Dyreparken har ventet lenge på sjiraffødselen.

— Ja, dette har vi venta lenge på. Det er kjempegøy dette her, fastslår Ølberg.

Nå skal mor og sønn få ro til å kose seg sammen i tiden som kommer.

— Vi kommer selvfølgelig til å følge med på avstand via video, for å se at alt går bra, sier Ølberg.

IKKE AVVIST: Til å begynne med fikk ikke sjiraffkalven forsyne seg av melka til mamma Malin, men etter et døgn ble Malin mildere stemt. (Foto: Rolf-Arne Ølberg/Dyreparken)