KRISTIANSAND: — Det begynner å hjelpe seg nå. Vi har ikke fått melding om at det er noe som hindrer trafikken akkurat nå, sier vaktoperatør Tove Wåsjø ved Vegtrafikksentralen Sør ved 19.30-tiden.

Snøfall og kraftig vind førte tirsdag til kaotiske tilstander langs europaveien i både Aust- og Vest-Agder. Flere vogntog ble stående fast, noe som førte til lange køer. Mellom Lyngdal og Vigeland ble det innført kolonnekjøring og kjettingpåbud for tunge kjøretøy.

— Alt av bilberging er over, og også kolonnekjøring og kjettingkontroll er avsluttet, sier vaktoperatør Ellen Lunde Rennesund ved Vegtrafikksentralen til NTB i 20-tiden.

Like etter klokken 14 kolliderte to busser ved Varoddbroa, noe som førte til ekstra kødannelse og store forsinkelser i kollektivtrafikken. Tirsdag kveld var flere lokalbusser i Kristiansand nærmere en time forsinket.

Tirsdag ettermiddag oppfordret politiet alle å holde seg borte fra veien. Trafikken sto da bom stille både øst og vest for Kristiansand.

— Problemene oppsto hovedsaklig i forbindelse med rushet i 15-16-tiden. Det er ingen problemer nå, sier operasjonsleder Per Kristian Klausen ved 19.40-tiden tirsdag.

Statens vegvesen sendte tirsdag ut en melding hvor det ble oppfordret til å vente til været blir bedre. Ved 19.30-tiden glir trafikken greit, opplyser Vegtrafikksentralen.

— Den verste nedbøren har passert, men det er meldt en god del vind utover kvelden. Det er blitt mye bedre, og trafikken glir nå som normalt, sier Wåsjø.

Sjekk værmeldingen her.

Brøytemannskapene er fortsatt ute, og vil holde på utover kvelden og natta for å holde E 18 og E 39 fri for snø.