KRISTIANSAND: Her ønsker Rolstad Larsen å konsentrere deler av både fylkesmannen, fylkeskommunen, Nav, politiet med videre.

— Området fra Mandal til Arendal har hatt den største utviklingen, og trolig vil det fortsette slik, med mindre vi setter inn tiltak, sa Torill Rolstad Larsen da hun innledet diskusjonen om ett Agder på Ernst hotell onsdag.

Der er formannskapene fra Kristiansand og Arendal samlet for å diskutere fylkessammenslåing og felles utfordringer.

Rolstad Larsen bebudet tidligere at Arendal nå hadde laget en plan for hvordan ett Agder-fylke skulle utformes for å få med motstandere, og i dag presenterte hun sine tanker

— Utvikling av ett, felles fylke for Agder basert på fem administrasjonssentra, Lyngdal, Evje, Brokelandsheia og Arendal vil ha mulighet til å gi vekstimpulser i alle deler av Agder dersom det settes makt og vilje bak.

Hun støtter Kristiansand som det naturlige midtpunktet.

— Det er ingen tvil om at Kristiansand er hovedstaden i Agder. Det er også helt naturlig at de største og mest prestisjefulle institusjonene har sin sentralenhet her, sa Rolstad Larsen.

— Dette er viktig, dette er klokt, og dette kan vi tilslutte oss til, kommenterte ordører Per Sigurd Sørensen i sitt innlegg etterpå.

— Vi kan være med å motvirke sentralisering noe, og jeg tror det uproblematisk å tenke i de banene Rolstad Larsen kommer med, at vi kan bruke hele Agder.

— Men alle regioner trenger ett sterkt senter. I Norge er det Oslo, i Agder er det Kristiansand, sier Sørensen.