ARENDAL: 40-åringen var den eneste av de fire siktede som ikke var avhørt. Klokken 17 i dag møtte han politiet sammen med sin advokat.

— Avhøret varte i omtrent en time. Det var kun for å høre den siktedes syn på saken, og han ble ikke konfrontert med nye opplysninger. Mannen erkjenner ikke straffskyld, sier jourhavende politiadvokat Geir Magne Søfteland i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Fædrelandsvennen har tidligere skrevet at mannen raskt skal ha blitt utpekt som hovedmann i Arendal-drapet

Fengslingsmøte i morgen

Både avdøde Steinar Gjeruldsen og de fire siktede i saken tilhører et tungt belastet miljø i Arendal. Flere av dem er tidligere straffedømt for vold, narkotika og vinningskriminalitet.

To menn på 40 år og 47 år er siktet for forsettlig drap, mens to kvinner på 42 år og 29 år er siktet for medvirkning. Ingen har så langt erkjent straffskyld.

— Alle fire blir mandag fremstilt for varetektsfengsling. Vi kommer til å innstille på fengslingsrestriksjoner, brev og besøksforbund, sier politiadvokat Søfteland til Fædrelandsvennen.

Jobber med blodhund

Politiet mener at Gjeruldsen ble drept en gang i løpet av torsdag kveld, men kan foreløpig ikke gi et nøyaktig drapstidspunkt. Det er foreløpig ikke foretatt noen obduksjon.

— Vi håper å få en foreløpig obduksjonsrapport i morgen, kanskje ut på ettermiddagen. Det vil kunne si noe om dødstidspunkt og dødsårsak, sier Søfteland til Fædrelandsvennen.

Han opplyser om at det fortsatt arbeides på åstedet, Gjeruldsens bolig på Nævisdal.

— Vi jobber fortsatt på åstedet, både inne i boligen og utenfor boligen. I dette arbeidet blir det brukt en blodhund, sier politijurist Søfteland til Fædrelandsvennen.

Fædrelandsvennen har tidligere skrevet at det ikke skal være gjort beslag av våpen i forbindelse med drapet.

Mulig pengekonflikt

42-åringen fra Arendal kan ha blitt drept fordi han skyldte penger.

— Politiet er kjent med at avdød skal ha skyldt penger, men det er for tidlig å slå fast om dette er motivet for drapet, har politiadvokat Geir Magne Søfteland tidligere sagt til Fædrelandsvennen.